Hopp til hovedinnhold

Til konfirmanten - hva får du ved å velge Humanistisk konfirmasjon?Vurderer du å velge Humanistisk konfirmasjon? Se om det er noe for deg!

Som ungdom må du ta mange valg. Et viktig valg du kanskje står foran nå er om du skal konfirmere deg. Og hva slags konfirmasjon skal du i så fall velge?

Over 280 000 ungdommer har allerede valgt å konfirmere seg hos oss, og vi vet det har betydd mye for mange. Med Humanistisk konfirmasjon ønsker vi å gi deg et godt grunnlag til å gjøre viktige valg også senere i livet.

Du kan lese mer om Humanistisk konfirmasjon her. 

Konfirmasjonskurset

På kurset får du diskutere temaer du er opptatt av med andre på din alder, og du får være med på spennende øvelser og aktiviteter. bilde
Hva

På kurset får du diskutere temaer du er opptatt av med andre på din alder, og du får være med på spennende øvelser og aktiviteter.

Alle kurs skal inneholde temaene humanisme, menneskerettigheter og kritisk tenkning. I tillegg diskuterer vi gjerne identitet, etikk, ansvar for verden, empati, fordommer og mer. Du er med på å påvirke innholdet i kurset.

Du får mulighet til å være aktiv og delta. Det betyr at vi gjør øvelser og har diskusjoner i grupper. Kurslederen forteller litt om de ulike temaene, men for det meste er det konfirmantene som snakker sammen.

Målet med kurset er at du skal tenke noen nye tanker, som kanskje kan hjelpe deg med å ta viktige valg senere i livet. bilde
Hvorfor

Målet med kurset er at du skal tenke noen nye tanker, som kanskje kan hjelpe deg med å ta viktige valg senere i livet.

Du vil forhåpentligvis lære noe nytt, og du får øve på å se ting fra flere sider. Det er ikke sånn at kurslederen din kan gi deg svar på alt, i stedet får du øve på å stille gode spørsmål.

Hvis du er usikker på hva du mener eller tror på, så er kurset en mulighet til å tenke på det. Målet med kurset er ikke at alle skal tenke og mene det samme, men at du skal bli bevisst på hva du selv mener.

Humanistisk konfirmasjon er åpen for alle ungdommer. Så du trenger ikke å være humanist, og du kan gjerne ha et annet livssyn. bilde
Hvem

Humanistisk konfirmasjon er åpen for alle ungdommer. Så du trenger ikke å være humanist, og du kan gjerne ha et annet livssyn.

Selv om du velger Humanistisk konfirmasjon, betyr ikke det at du automatisk blir medlem i Human-Etisk Forbund. Ingen blir medlem uten aktivt å melde seg inn, og uansett kan du ikke bli medlem før du har fylt 15 år.

Foreldrene dine trenger heller ikke være medlemmer. Men hvis en av dine foreldre/foresatte er medlem får dere medlemspris.

Les om medlemskap

Kurset er vanligvis 2 timer per uke over 10 uker.  bilde
Hvordan

Kurset er vanligvis 2 timer per uke over 10 uker.

Det vanligste er et ukentlig kveldskurs med 2 timers varighet. Kurset starter som oftest i januar eller februar og varer i 10 uker.

Noen steder arrangeres også leirkurs (for eksempel i en skoleferie), helgetur, større rollespill eller andre aktiviteter. 

Som konfirmant vil du havne i en kursgruppe sammen med rundt 15 andre ungdommer. Kurset er obligatorisk, og det er krav til oppmøte.

Vi tilbyr konfirmasjon over hele Norge, fra nord til sør. bilde
Hvor

Vi tilbyr konfirmasjon over hele Norge, fra nord til sør.

Vi arrangerer over 700 konfirmasjonskurs landet rundt, så det er ganske sikkert at du vil finne et kurs som er nær deg.

Når påmeldingsstart nærmer seg finner du oversikt over kursene på påmeldingssiden.

Seremonien

Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni for konfirmantene der familie og venner er gjester. bilde
Hva

Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni for konfirmantene der familie og venner er gjester.

Seremonien inneholder ulike kulturinnslag som musikk, diktlesing og sang. En spesielt invitert gjest holder tale til konfirmantene.

Alle konfirmantene får overrakt et kursbevis.

Seremoniene finner sted i offentlige lokaler, for eksempel kulturhus, rådhus, samfunnshus eller festsaler. bilde
Hvor

Seremoniene finner sted i offentlige lokaler, for eksempel kulturhus, rådhus, samfunnshus eller festsaler.

Du vil finne oversikt over når og hvor seremoniene holdes hos ditt fylkeslag eller på påmeldingssiden.

Lykke til med valget!


Vi håper jo å få se deg som humanistisk konfirmant. Men det viktigste er selvfølgelig at du tar det rette valget for deg, uansett hva det blir.

Du kan lese mer om Humanistisk konfirmasjon og melde deg på her