Hopp til hovedinnhold

5 gode grunner til å velge Humanistisk konfirmasjonHar du tenkt på hvilken type konfirmasjon som er den rette for deg? Vi har gjort det lett å se fordelene ved Humanistisk konfirmasjon.

Humanistisk-konfirmasjon-HEF-00567_500-min.jpg1. Du får muligheten til å utforske hva du står for

På konfirmasjonskurset vil du delta i øvelser hvor du blir utfordret til å ta stilling til etiske dilemmaer. Er alle mennesker like mye verdt? Er det noen ganger riktig å lyve? Dette er spørsmål som sjeldent snakkes om i det daglige eller på skolen, og som du nå vil få mulighet til å utforske.

 

2. Du vil bli kjent med nye mennesker

Konfirmanter-Numedal-leir-2016.jpg

Konfirmantgruppene er ofte satt sammen av ungdommer fra forskjellige skoler og klasser. Kanskje vil det være noen du kjenner fra før på ditt kurs, og kanskje møter du bare nye mennesker. På kurset vil du ikke bare diskutere med nye mennesker, men også samarbeide, le og bli kjent.

 

3. Du kommer til å lære noe nytt
på en annerledes måteKonfirmanter-kurs-tavle-2010.jpg

Konfirmasjonskurset er noe annet enn skole.  Ingen kurs er like. Kanskje skal dere bli enige om hvem som skal reddes fra et synkende skip, lage egne konspirasjonsteorier eller diskutere om ytringsfriheten har grenser? Og før du vet ordet av det, har du lært noe nytt!

4. Dagen du konfirmerer deg er en helt spesiell dag

Konfirmanter-Oslo-rådhus.jpg

Du blir satt i sentrum, og familie og venner samles for å feire deg. Kanskje er det første gang noen holder en tale for deg? Konfirmasjonsdagen er både en dag for å minnes barndommen og for å se frem mot livet som voksen.

 

 

5. Konfirmasjonskurset er et springbrettsommerleir HU.jpg

Hvis du syns kurset var så gøy at du ikke vil at det skal slutte, finnes det en løsning! Etter at du har blitt konfirmert kan du dra på sommerleiren til Humanistisk ungdom. Der kan du både fortsette diskusjonene og møte et fellesskap og nye venner.