Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjonsutvalget på Røros trenger leder

Vi ønsker oss en kreativ og inspirerende Leder av Konfirmasjonsutvalget her på fjellet. Human-Etisk Forbund på Røros trenger deg!
Trøndelag

Har du lyst til å engasjere deg for våre innbyggere i fjellregionen med humanistisk konfirmasjon?

Nå har du muligheten!

Konfirmasjon er en av de største aktivitetene i Røros, Os og Holtålen lokallag av Human-Etisk Forbund. I gjenomsnitt er det 20 konfirmanter på konfirmasjonskurset, som avholdes fra januar og avsluttes i mai måned med seremoni. De siste årene har vi opplevd en stor vekst og ønsker å være forberedt på flere konfirmanter i årene som kommer. 

I 2021 avholdes konfirmasjonskurs med to kursledere og én assistent med tilhørende seremoni i mai 2021.

Nå trenger vi deg med på laget!

Kanskje er du den vi leter etter til å være leder av konfirmasjonsutvalget på Røros? Kanskje du har kjennskap til humanistisk konfirmasjon? Har du vært konfirmert selv hos oss? Har dine barn blitt konfirmert hos oss? Eller har du tidligere vært kursleder?

Det er lokallagsstyret som har ansvar for Humanistisk konfirmasjonskurs og -seremonier, men det er konfirmasjonsutvalget som jobber med koordinering og oppfølging gjennom hele året. 

Leder av Konfirmasjonsutvalget har ansvar for oppfølging av kurslederne, men det er kurslederne som har ansvar for kursopplegget. Utvalget, i samarbeid med kursledere, utøver praktisk bistand til kurslederne. Konfirmasjonsutvalget opererer ut fra et gitt årshjul og har tett samarbeid med styret. Det er jevnlige styremøter gjennom året og de starter tidlig med sin planlegging. Det arrangeres blant annet et informasjonsmøte for konfirmanter og foresatte der kurslederne og Human-Etisk Forbund presenterer innholdet i kurset.

Konfirmasjonsseremoni og navnefest avholdes i i Storstuggu samme dag, og det er konfirmasjonsutvalget og seremoniutvalget som samarbeider om, planlegger og gjennomfører denne dagen.

Det forventes at leder av Konfirmasjonsutvalget deltar på kurs og møter i regi av Trøndelag region. Her er alle lokallagene i regionen til stede, og kurset avholdes som regel i Trondheim.

Human-Etisk Forbund er en frivillig organisasjon, der våre engasjerte medlemmer er de som planlegger og gjennomfører arbeidet. Styret har likevel valgt å gi fastsatte honorarer til vår konfirmasjonsleder og seremonileder.

Fyll ut skjemaet som du finner på denne koblingen hvis du ønsker å få mer informasjon eller melde deg som interessert i engasjementet!