Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i TromsøHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk som avsluttes med en høytidelig seremoni.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Troms.

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Tromsø arrangerer vi Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Kulturhuset. Dette er store og fine seremonier med ungdommene i sentrum. Det er mellom 30 og 35 konfirmanter på hver seremoni, med plass til 580 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er en høytidelig stemning med taler og musikk. Seremonien varer i ca. 1 time.

Lurer du på hvor mange gjester du kan invitere til seremonien? Alle påmeldte konfirmanter får 6 billetter med i prisen, og vil få muligheten til å kjøpe ledige billetter i tillegg senere.


Seremonidatoer for Humanistisk konfirmasjon i 2021

  • Lørdag 22. mai 2021
  • Søndag 23. mai 2021


Hvordan velger jeg seremonidato?

Påmelding til konfirmasjon åpner onsdag 8. juni for de som skal konfirmeres i Tromsø. Du vil da få mulighet til å velge både kurskveld og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du har spesielle ønsker. Vær obs på at valg av kurskveld er avgjørende for hvilken seremoni du får plass på.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 2. juni, før alle andre, samt rimeligere konfirmasjonstilbud.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.


Kurstilbud i Tromsø

Konfirmasjonskurs for humanistiske konfirmanter i Tromsø finner sted på en videregående skole.

Vi har kurs på mandag, tirsdag og torsdag, slik at konfirmantene kan velge den ukedagen som passer best.

Konfirmantene deles inn i grupper på ca. 15 og de kommer fra forskjellige skoler.

Planlagt oppstart er i uke 9. Kurset går over 8 kvelder og tar opp ulike tema som blant annet livssyn, identitet, menneskerettigheter og kritisk tenkning. Det er obligatorisk frammøte.