Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i HarstadHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Troms.

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.

Seremonien

I Harstad arrangeres seremoniene i Harstad kulturhus i slutten av mai med flotte og høytidelige rammer.

Seremonidato

  • 14. mai 2022, kl. 11.00 og 13.30

Påmelding

Påmelding til konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni for konfirmanter i Troms. 

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon fra 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Kurstilbud

I Harstad tilbyr vi kurs på en av skolene i området. Kurset arrangeres på ettermiddagstid.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. På kurset tas det opp en rekke spørsmål. Spørsmål som er viktige i hverdagen, men også store spørsmål om verden. Ofte henger disse sammen.

Vi oppmuntrer alle konfirmantene til å delta aktivt og til å se kritisk på egne og andres holdninger. Vi ønsker å inspirere til å tenke selv, som vi har gjort i over 60 år.

Viktige tema på kurset er humanisme, kritisk tenkning, menneskerettigheter, etikk og identitet. I tillegg diskuteres emner konfirmantene selv fatter interesse for.