Hopp til hovedinnhold

Hedningsamfunnets historie

Hva var Hedningsamfunnet og hvorfor gjorde de opprør mot kristendom og Kirken? Denne kvelden gir forfatter Even Gran deg svaret.
Se i kart H Humanistisk uke

Even Gran forteller om Hedningsamfunnet, tros- og livssynssamfunnet som gjorde opprør mot kristendommen og kirkens posisjon i samfunnet.

I mange år hadde Hedningsamfunnet fast stand på Egertorget i Oslo der de engasjerte forbipasserende i «gateprat» ved hjelp av respektløs og grovkornet kristendomskritikk. De gjennomførte ville aksjoner som tiltrakk seg sinte menneskemengder. Flere ganger ble de arrestert og stilt for retten. Hedningsamfunnet var med på å gjøre Norge mer tolerant, mener Gran. 

"Historien om Hedningsamfunnet er en historie om Norge – om hvordan kristendommen har mistet makt og moralmonopol og hvordan mangfoldet og den liberale toleransen har økt" sier Even Gran.

Han mener Hedningsamfunnet har spilt en viktig historisk rolle i denne prosessen. Nå har han skrevet den fornøyelige og litt sjokkerende historien om dem.

Even Gran er utdannet samfunnsgeograf, har jobbet som journalist og nyhetsredaktør i Human-Etisk Forbunds nettavis Fri tanke og er i dag politisk seniorrådgiver i Human-Etisk Forbund.

Arrangementet er på Storgata Camping.

Facebookarrangementet finner du her.