Hopp til hovedinnhold

Folkehøgskole blir seremonilokale på Finnsnes

Mange steder finnes det ikke livssynsnøytrale seremonilokaler. Slik er det også i Senja kommune, men nå sørger lokale ildsjeler for at dette er i ferd med å endre seg.
Nyheter Nyheter Troms

En av disse ildsjelene er styremedlem i Human-Etisk Forbund Midt-Troms, Margoth Hovda-Lien.

Velkommen!

- Vi i lokallaget har lenge vært på jakt etter et seremonirom. Både regionrådet og kommunen har vært enige med oss i at det er et behov, men vi har manglet et passende lokale. Så fikk vi plutselig øynene opp for dette lokalet, sier Hovda-Lien begeistret.

Lokalet som skapte begeistring var den gamle folkehøgskolen på Finnsnes.

- Bygget har to store saler, en i første etasje og en i andre etasje. Vi så med en gang vi kom inn i andre etasje at her kunne det passe som seremonilokale. Det er god plass, sentralt plassert på Finnsnes og passe staselig.

Behov for restuarering

Den gamle folkehøgskolen hadde imidlertid stort behov for restaurering. Dette er en jobb som en gruppe lokale ildsjeler, Sløydsalens Venner, har tatt på seg. Tanken er at bygget skal restaureres og drives som en stiftelse.

- Nå er det blant annet malt utvendig og skiftet vinduer. Vi er i gang med restaureringen innvendig, men det er fortsatt ganske mye som gjenstår. Men det går raskt og vi regner med å være ferdig før sommeren 2021.Folkehøgskolen skal snart fremstå i ny drakt.

Salen som skal bli seremonilokale.

Et bygg for yrende liv

Planene for hvordan bygget skal brukes er allerede klart. Om alt går som tenkt, vil det bli et yrende liv, med mye ulik aktivitet.

- I den gamle sløydsalen i første etasje skal det være aktivitetsrom. Her kan man ha en rekke arrangementer. I salen i andre etasje skal det være seremonirom som kan brukes til navnefest, vigsler og gravferd. I tillegg vil man her kunne ha blant annet utstillinger, foredrag, konserter og møter – for å nevne noe.

Lokallaget og Hovda-Lien har fått mye positiv respons og gleder seg til å ta i bruk det nye seremonilokalet. Og en ting er Hovda-Lien helt sikker på:

- Dette blir bra!

Les mer om Human-Etisk Forbund sitt arbeid for seremonirom for alle her.

I første etasje blir det aktivitetsrom.