Hopp til hovedinnhold

Ei spesiell jul i Tromsø

I et spesielt år tar Human-Etisk Forbund i Tromsø et spesielt grep for at ingen skal måtte være alene i jula.
Nyheter Nyheter Troms #HumanJul

Mange har uttrykt bekymring for at flere enn normalt kan bli ensomme i jula på grunn av koronapandemien. Det ønsker Human-Etisk Forbund i Tromsø og leder Gunnar Albrigtsen å gjøre noe med. 

- Ingen skal måtte sitte alene på julaften. Man skal kunne møte andre mennesker, spise god julemat sammen og nyte herlig julestemning. Det er vårt mål, sier lokallagsleder Albrigtsen. Lokallagsleder og julegleder Gunnar Albrigtsen

Derfor har lokallaget invitert til åpen julaften for alle som har lyst til å tilbringe julaften sammen med andre. Det er et tilbud som ikke har gått upåaktet hen. 

Fantastisk respons

Nå opplever lokallaget stor respons. Mange har lyst til å bidra og mange har lyst til å delta. 

- Vi får låne storsalen på Clarion Hotel The Edge. Der skal det pyntes etter alle julens regler. Vi skal rett og slett marinere storsalen i julestemning og juleglede, forteller Albrigtsen med et glimt i øyet. 

Allerede en knapp uke etter at påmeldingen til arrangementet ble åpnet, har nesten 50 stykker meldt seg på. I tillegg har flere frivillige meldt seg. 

- Vi ble nok litt overrasket over den store responsen, men mest av alt synes vi det er utrolig gøy at så mange hadde lyst til å delta. 

Lokallaget garanterer herlig julestemning.

Alle er velkomne

Og når Human-Etisk Forbund åpner dørene, er alle velkommen. 

- Det er viktig for oss at alle skal være velkomne, uavhengig av religion eller livssyn. Her møtes vi alle sammen på tvers for å ha en hyggelig kveld, sier Albrigtsen. 

På denne måten ønsker lokallaget i Tromsø å være en aktør som stiller opp for hele byen. 

- Dette gjør vi først og fremst som medmennesker. Da er det klart at døren skal være åpen for alle. 

Alt er tenkt på

I spesielt år er det også spesielt mye å tenke på. Derfor har lokallaget tatt alle forholdsregler. 

- Vi har avklart med kommunelegen om arrangementet er innenfor smittevernreglene, og det er det. Det blir også fokus på nok avstand og smittevernrutiner. Heldigvis har statsministeren avklart at reisende fra Nordpolen slipper karantene, så vi har invitert julenissen, sier Albrigtsen. 

Alt ligger altså til rette for en fantastisk julaften i Tromsø.

Er du interessert? Her finner du mer informasjon om arrangementet og påmelding.