Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Kragerø | 2021Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Telemark

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Kragerø arrangeres det seremoni på Kragerø videregående skole lørdag 24. april klokka 13.30.


Påmelding

Påmelding til konfirmasjon åpner mandag 8. juni for de som skal konfirmeres i Kragerø. Du vil da få mulighet til å velge både kurssted og seremoni.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 2. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.


Kurstilbud

I Kragerø tilbyr Human-Etisk Forbund kveldskurs i Kommuneadministrasjonens lokaler. Kurset har oppstart mandag 25. januar 2021 og varer fra kl. 1800–2000.

Konfirmantene deltar på overnattingstur med rollespill i Skien en helg. Dato for dette kommer.

I tillegg tilbyr vi fylkesleirkurs med overnatting. Fylkesleirkurs er et helgekurs som foregår over to helger. I 2021 er helgene 12.-14. mars og 16.-18. april på Eidene Røde Kors senter på Tjøme.

Her samles 75 ungdommer fra Vestfold, Telemark og Buskerud til en sosial og aktiv helg. Fylkesleirkonfirmantene blir tildelt seremoni på sitt hjemsted.