Hopp til hovedinnhold

Instruktører på Estetikk-kurs

Hva er egentlig Estetikk-kurs, tenker du kanskje?

Hvert år avholder fylkeslagene i Trøndelag estetikk-kurs for sine seremonimedarbeidere. Kurset retter seg mot de som jobber med gruppeseremoniene våre, det vil si navnefest og konfirmasjon. Til sammenligning med gravferd og vigsel så er dette seremonier der vi har den fulle regien over innholdet, derfor er det ekstra viktig med egne kurs for alle våre dyktige frivillige, slik at de kan møtes, utveksle erfaringer, bli faglig oppdatert, og dra fra kurset trygge på at de har den kunnskapen som trengs for å produsere seremonier med kvalitet.

Instruktørene (avbildet) som avholder estetikk-kurset i Trøndelag er også frivillige, og før de kan avholde kurs i eget fylke, så deltar de på et kurs i regi av vårt hovedkontor. Helgen 21.-23. oktober deltok Gunhild Riiber og Fanny Fahsing på sitt første instruktørkurs innenfor estetikk, og rykende ferske instruktør Gunhild kan fortelle oss at "Fanny og jeg gleder oss til felles estetikkurs i trøndelagsfylkene i november. Vi har med oss nyttig kunnskap om gode grep for salen og scenen i fellesseremoniene etter det sentrale kurset i helga".

Sentrale kurs og påfølgende fylkeskurs er viktige ledd i jobben vi gjør for å kvalitetssikre seremoniene våre, og sørge for at opplevelsen av en humanistisk seremoni bærer noen felles kjennetegn uansett hvor i landet du deltar.

Vi er veldig stolte over både instruktørene og frivilligapparatet vårt ute i lokallagene. Innsatsen deres legger til rette for et verdig og høytidelig seremonitilbud til de som måtte ønske en humanistisk seremoni.

Kunne du tenke deg å bidra til å opprettholde seremonitilbudet i ditt lokallag? Send oss gjerne en e-post på sor-trondelag@human.no / nord-trondelag@human.no