Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Stavanger 2022Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Rogaland

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Stavanger har det vært arrangert Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Stavanger Konserthus i mange år.

Det er store seremonier med ungdommene i sentrum. Det er mellom 65 og 75 konfirmanter på hver seremoni, med 1200 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er taler, musikk og dans. Seremonien varer i 1 time og 25 minutter.

Det er alltid en konfirmant som holder tale på vegne av konfirmantene. I forkant blir alle konfirmantene samlet til taleverksted der de får en kveld med tips til å lage talen, og en kveld til å øve på fremføring.

Billettsalg
Vanligvis får dere 4 billetter gratis og forhåndsrett på å kjøpe inntil 10 billetter til. Resterende billetter legges ut på restsalg. Billettsalget starter ikke før februar/mars. 


Seremonidatoer 2022

  • Lørdag 23. april 2022
  • Søndag 24. april 2022
  • Lørdag 30. april 2022


Hvordan velger jeg seremonidato?

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Ordinær påmelding for konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni for de som skal konfirmeres i Stavanger. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdato eller seremonidato.

Kurstilbud 

Vi har to ulike typer kurs i Stavanger. Kveldskursene samles hver uke i 2 timer, nesten hver uke. I tillegg til ukentlige kurskvelder tilbyr vi også et helgekurs. Helgekurset består av to dagssamlinger, rollespill og en helgetur.


Tilleggsaktiviteter

Rollespill

Mer om rollespill finner du HER.

Aktivitetsdag

Kursene merket med aktivitetsdag vil ha en ekstra dag på kursplanen. Innholdet vil variere fra år til år.