Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Sandes og Gjesdal | 2021Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Rogaland

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Sandnes har det vært arrangert Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Sandnes Kulturhus i mange år. Det er store seremonier med ungdommene i sentrum. Det er opp til 50 konfirmanter på hver seremoni, med over 600 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er taler, musikk og dans. Seremonien varer i 1 time og 25 minutter.

Det er alltid en konfirmant som holder tale på vegne av konfirmantene.

Lurer du på hvor mange gjester du kan invitere til seremonien? Alle påmeldte konfirmanter får 4 billetter med i prisen, og vil få muligheten til å kjøpe 8 billetter i tillegg senere.


Seremonidatoer

  • Lørdag 8. mai
  • Søndag 9. mai


Hvordan velger jeg seremonidato?

Påmelding til konfirmasjon åpner onsdag 10. juni for de som skal konfirmeres i Sandnes og Gjesdal. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdato eller seremonidato.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 2. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.


Kurstilbud 

I tillegg til ukentlige kurskvelder tilbyr vi også et helgekurs. Helgekurset består av to dagssamlinger, rollespill og en helgetur.


Tilleggsaktivitet/Rollespill

Alle konfirmantene i Sandnes deltar på rollespillet «For Nasjonen».

I rollespillet skal konfirmantene prøve seg i en tenkt virkelighet der hovedtemaet for døgnet er menneskerettigheter. Kurslederne vil i forkant av rollespillet bruke en kurskveld til å forberede konfirmantene på rollespillet. Her vil de få litt mer informasjon om hva de kan oppleve og hvilke rammer som ligger til grunn.

I rollespillet «For nasjonen» får ungdommene får føle på kroppen hvordan det er å leve i en stat hvor individet ikke betyr noe og hvor menneskerettighetene stadig brytes. Foto: Kjetil Nordbø