Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Sandnes og Gjesdal 2022Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Rogaland

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Sandnes har det vært arrangert Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Sandnes Kulturhus i mange år. Det er store seremonier med ungdommene i sentrum. Det er opp til 50 konfirmanter på hver seremoni, med over 600 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er taler, musikk og dans. Seremonien varer i 1 time og 25 minutter.

Det er alltid en konfirmant som holder tale på vegne av konfirmantene.

Billettsalg
Vanligvis får dere 4 billetter gratis og forhåndsrett på å kjøpe inntil 8 billetter til. Resterende billetter legges ut på restsalg. Billettsalget starter ikke før februar/mars. 


Seremonidatoer 2022

  • Lørdag 7. mai
  • Søndag 8. mai


Hvordan velger jeg seremonidato?

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon tirsdag 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Ordinær påmelding til konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni for de som skal konfirmeres i Sandnes og Gjesdal. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdato eller seremonidato.


Tilleggsaktivitet/Rollespill

Alle konfirmantene i Sandnes deltar på rollespillet «For Nasjonen».

Mer om rollespillet finner du HER