Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Indre Ryfylke 2022Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Rogaland

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Indre Ryfylke arrangeres det Humanistisk konfirmasjonsseremoni annet hvert år i Sauda og Sand. I 2022 blir konfirmasjonsseremonien i Sand.

Det er en flott seremoni med ungdommene i sentrum. Kursene har plass til alle som ønsker, og seremonien har plass til over 300 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er taler, musikk og dans. Seremonien varer i overkant av en time.

Det er alltid en konfirmant som holder tale på vegne av konfirmantene.


Seremonidato 2022

  • Lørdag 7. mai


Hvordan velger jeg seremonidato?

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Ordinær påmelding til konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni for de som skal konfirmeres i Indre Ryfylke.


Kurset 

Kurset er helgebasert, og konfirmantene møtes til tre samlinger, pluss rollespill. Samlingene deles mellom Suldal og Sauda. Dere får informasjon om hvilke helger som planlegges, etter påmeldingsfrist. 


Tilleggsaktivitet/Rollespill

Alle konfirmantene i Indre Ryfylke deltar på rollespillet «For Nasjonen» i Stavanger-området.

Mer om rollespillet finner du HER