Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Haugaland | 2021Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Rogaland

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Haugaland har det vært arrangert Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Festiviteten i mange år. Det er seremonier med ungdommene i sentrum. Det er opp til 30 konfirmanter på hver seremoni, med over 500 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er taler, musikk og dans. Seremonien varer i 1 time og 25 minutter.

Det er alltid en konfirmant som holder tale på vegne av konfirmantene.

Lurer du på hvor mange gjester du kan invitere til seremonien? Alle påmeldte konfirmanter får 8 billetter med i prisen, og vil få muligheten til å kjøpe 7 billetter i tillegg senere.


Seremonidatoer for Humanistisk konfirmasjon i 2021

  • Lørdag 24. april
  • Søndag 25. april


Hvordan velger jeg seremonidato?

Påmelding til konfirmasjon åpner onsdag 10. juni for de som skal konfirmeres i Haugaland. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdato eller seremonidato.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 2. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.


Kurstilbud 

Vi har kurs i Haugesund, Kopervik og Tysvær. Du velger ditt kurssted under påmelding.


Tilleggsaktivitet/Rollespill

Alle konfirmantene i Haugaland deltar på rollespillet «Your Choice».

«Your Choice» setter ungdommene i roller som personer med kriminelt rulleblad. Rollespillet brukes for at konfirmantene skal reflektere over hvor lite som skal til for å havne feil ut i livet. Kurslederne bruker en kurskveld til forarbeid til rollespillet. Deretter brukes det aktivt i konfirmasjonskurset i etterkant. Hvor mye er opp til hver kursleder.

I rollespillet «Your Choice» får ungdommene roller som personer med kriminelt rulleblad og blir kastet inn i en situasjon der de pågripes av politi og til slutt dømmes til samfunnsstraff.