Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Haugaland 2022Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Rogaland

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremonien

I Haugaland har det vært arrangert Humanistiske konfirmasjonsseremonier i Festiviteten i mange år. Det er seremonier med ungdommene i sentrum. Det er opp til 30 konfirmanter på hver seremoni, med over 500 gjester.

Alle konfirmantene sitter på scenen under hele seremonien og mottar sitt kursbevis der. Det er taler, musikk og dans. Seremonien varer i 1 time og 25 minutter.

Det er alltid en konfirmant som holder tale på vegne av konfirmantene.

Det blir billettsalg på nyåret, og dere får da informasjon om hvor mange billetter dere får gratis og hvor mange dere har rett på å kjøpe. Vanligvis vil hver familie få samlet rundt 15 billetter.


Seremonidatoer for Humanistisk konfirmasjon i 2022

  • Lørdag 30. april
  • Søndag 1. mai


Hvordan velger jeg seremonidato?

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon tirsdag 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Ordinær påmelding til konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni for de som skal konfirmeres i Haugaland. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdato eller seremonidato.

Kurstilbud 

Vi har kurs i Haugesund, Kopervik og Tysvær. Du velger ditt kurssted under påmelding.


Tilleggsaktivitet/Rollespill

Alle konfirmantene i Haugaland deltar på rollespillet «Your Choice».

«Your Choice» setter ungdommene i roller som personer med kriminelt rulleblad. Rollespillet brukes for at konfirmantene skal reflektere over hvor lite som skal til for å havne feil ut i livet.