Hopp til hovedinnhold

Hilsen fra regionleder

Vi er glade for å se at vi som livssynssamfunn kan ha en aktuell rolle for mange i disse dager hvor flere må forholde seg til ekstraordinære løsninger og som kanskje har en usikker fremtid i møte. Vår regionleder har en hilsen til deg
Nyheter Rogaland

Kjære medlemmer! 

Vi er inne i en urolig og spesiell periode. Samfunnet vårt er snudd på hode og av solidaritet og frykt sitter de fleste av oss hjemme og venter og håper på bedre tider. Som regionleder synes jeg er ufattelig trist at vi måtte avlyse alle seremoniene våre ut juni. Vhadde også gledet oss til kurskvelder med de kjekke konfirmantene våre, som nå har fått alternative måter å gjennomføre kurs på. 

I tillegg til å avlyse seremonier, har vi også måtte avlyse alle sosiale sammenkomster. I en tid hvor ensomheten kan bli stor, er det veldig vondt. Heldigvis så har vi mange engasjerte og kreative frivillige i forbundet. Det har vært mange nettmøter hvor kloke hoder har slått seg sammen og kommet frem til kreative løsninger slik at det sosiale blir ivaretatt. Så nå kan vi tilby ulike nettbaserte sammenkomster fremover. Jeg blir så rørt og stolt! Den første nettkafeen foregikk sist helg. Da droppet det inn både kjente og ukjente.  

Karantene og isolasjon er nødvendig for å sikre at vi ikke blir smittet eller sprer smitte, men det er også en psykisk påkjenning for mange. Noen er heldige og har familiemedlemmer, men det er dessverre mange av oss som blir ensomme. Med ensomhet kan vonde tanker fort dukke opp. Heldigvis har det blitt opprettet mange gode telefon- og nettbaserte tilbud. Vi i HEF Rogaland er så heldige at vi har en solid Kriseberedskapsgruppe som har god erfaring og skolering. Gruppa har sagt ja til å ta på seg samtaler med mennesker i denne krisetiden. Så hvis du sliter med tunge tanker eller annet, er det et godt tilbud. 

Til slutt vil jeg be dere alle om å vise solidaritet og dugnadsånd ved å holde avstand. Ta vare på hverandre ved å ringe, chatte eller sende noen fine ord og klemmer. Det viktigste vi har er hverandre.

Varm virtuell hilsen fra Signe Lill Maas, Regionleder Rogaland 

 

humanistkafe