Hopp til hovedinnhold

HUMuke 2019 - en oppsummering!

13.-29. september ble det arrangert Humanistisk uke over hele landet. Her er en liten oppsummering av det som skjedde i Rogaland i HUMuke og andre aktiviteter på høsten 2019. Det har vært mye som har skjedd fra Haugesund i nord og til Dalane i sør - følg med på hva som skjer videre utover høst og vinter på human.no eller på facebooksiden vår!
Nyheter Rogaland

Stavanger, Sandnes og Gjesdal

Det var et tett program i Stavanger og Sandnes med aktiviteter fra 7. september til 21. september. Først ut var Prideparade - "Stavanger på skeivå" og 25 års jubileumskonsert for koret Humus.

 Bilde 1.JPG

Uka etter ble det et interessant foredrag med Amal Aden, ca 20 oppmøtte på Kåkå - både nye ansikt og godt kjente møtte. Det var dødskafe på Gamla Værket i Sandnes, det var rundt 10 oppmøtte som diskuterte tanker om døden, sorg, hva er døden og hvorfor går man på dødskafé? I tillegg hadde HEF treff - seniorene våre foredrag om "Verdighet og livsglede" med nesten 20 oppmøtte.

 Bilde 2ny.JPG

Helga etter var det både stand på arnageren og HEFtig redesign på kontoret. Det ble sydd kjoler, vesker, puter og gjenbrukbare bind. I tillegg ble var det åpen dag på Arkeologisk museum - ca 160 besøkende, mer enn vanlig på en søndag. Alle fikk gratis drikke og spise i restauranten - en hyggelig opplevelse for stor og små.

 Bilde 3.JPG

Uka etter fortsatte med foredrag av Sigrid Bratlie om Bioteknilogi, streamet fra Litteraturhuser i Oslo. Og dialog om tema dødshjelp. Det møtte både eldre og yngre og det ble en interessant og god dialog.

Bilde 4.JPG

Ukene ble avsluttet med en åpen dag på Vitefabrikken og undringsløype ved Dalsnuten. På Vitenfabrikken var mye barnefamilier, over 50 møtte. Det ble servert boller, saft og kaffe. Både planetariet, eksperimenter og mye undring og læring foregikk. Undringsløypen ble en suksess i år også, i strålende vær. Det ble servert vafler på Gramstad også.

  Bilde 5.JPG

 

Haugaland

Også på Haugalandet myldret det av aktivitet. Først var det en tjuvstart med Pride i august. Det var mange som møtte og gikk i paraden med oss - utrolig god stemning!

 Bilde 6.JPG

Det ble også bokbad som en del av literaturfestivalen Øyo. Ingrid Brekke kom for å snakke om den nye boka «Polen. Aske og diamanter» fra Humanist forlag. Og samme kveld ble det ølsmaking på Garasjebryggeriet. Det var godt oppmøte og god stemning!

  Bilde 7.JPG

Det var også et hyggelig kafétreff på "Hos Carlos". Og ikke minst tok Humanistene på tur seg en fjelltur til Steinsfjellet.

 Bilde 8.JPG

 

Dalane

I Dalane stod HEFere på stand på torvet 21 september i et fantastisk høstvær, med mye folk på byen. Mange småbarnsforeldre med små i barnevogn, og de hadde sitt fulle hyre med å blåse ballonger! En veldig flott, positivt og gøy dag på stand.

I høst har også lokallaget fortsatt med HEF-kafe første onsdag i hver måned og nå har vi fast tilhold i Bystua, også denne på torvet. Et flott nytt lokale midt i sentrum er tatt i bruk. Tema for hver kafé varierer, og på siste møte framførte vår poet Bent Eia noen av hans siste dikt! Det ble også en fin runde hvor «krenkelse og maktspill» var utgangspunkt for diskusjonen.

20191002_192856.jpg