Hopp til hovedinnhold

Humanistisk uke i Stavanger/Sandnes

Fra 7. til 26. september arrangeres Humanistisk uke i Stavanger og Sandnes området, og her finner du en oversikt over hva som skjer i Stavanger/Sandnes-området disse ukene.
Nyheter Rogaland

Stavanger på Skeivå 2019

Lørdag 7. september, kl 13.00. Domkirkeplassen

Vi gleder oss til å delta på Stavanger på Skeivå i år også! Kom å gå i paraden lørdag 7. september, kl 13.00! Oppmøte fra 12.30 på torget ved domkirkeplassen. Paraden ender i Pride park.

Vi har også stand i Pride park utfor Tou / Øst og vi blir så glade om du stikker innom oss der!

Amal Aden: Flerkulturelle og integrering

Tirsdag 10. september, kl 19.00-20.00, Kåkå Kverulantkatedralen

Det finnes mange flotte innvandrere i Norge som er godt integrert og som hver dag bidrar til noe positivt for andre, men altfor mange står utenfor samfunnet. Målsettingen må være at alle nyankomne raskt skal finne seg til rette i landet og være til glede for seg selv, familien sin og samfunnet ellers. Viktigheten av språk, arbeid og nettverk.

Pris: 30kr for HEF-medlemmer og 60kr for ikke-medlemmer

Dødskafé

Onsdag 11. september, kl 19.00-21.00, GamlaVærket

Vi inviterer til dødskafé, der vi samtaler i små grupper rundt tema døden.  Dødskafé er ett sted hvor mennesker som ikke kjenner hverandre kommer sammen og snakker omkring døden over en god kopp te og en kake. Vi mener at bevissthet rundt døden beriker våre liv. Egnet aldersgruppe er fra 14 år og oppover. Påmeldelse skjer ved å trykke skal på arrangementet, evt skrive at dere kommer på siden under her

HEFtig redesign

Lørdag 14. september, kl 11.00-18.00, HEFs lokaler i Skagen 27, Stavanger

På Fylkeskontoret i anledning Humanistisk uke
er det plass til 10 personer som ønsker å samles for å møte miljøkrisen på direkten og lære seg å sy, sy noe nytt, endre ett plagg, fikse noe. 

Besøk av Arkeologisk museum UiS

Søndag 15. september, kl 11.00-16.00, Peter Klows gata 30A, Stavanger

Bli med oss på arkeologisk museum! HEF betaler inngang til museumet og stiller med litt mat i kantinen. Ta med familien og bli med på museum. 

Barn på bestilling - hvor langt kan du gå?

Mandag 16. september, 19.00-21.00, HEFs lokaler i Skagen 27, Stavanger

I hele menneskehetens historie har enkelte naturgitte premisser vært helt ufravikelige: Livet starter med sammensmeltningen av en celle fra mor og en celle fra far, og flaks og uflaks avgjør i stor grad hvilket lodd du får i det genetiske lotteriet. Men trenger det å være sånn? Bioteknologi gir oss muligheten til å overstyre biologien, og er i ferd med å snu opp ned på kjente biologiske sannheter. Arrangementet er gratis.

Foredrag: Ta grep for Verdighet og Livsglede

Tirsdag 17. september kl. 1230-ca.1400, HEFs lokaler i Skagen 27, Stavanger

HEF-treff seniorene har gleden av å invitere alle medlemmer i Human-Etisk Forbund Rogaland til et nytt møte med foredrag og sosialt samvær på dagtid. Torbjørn Vasstveit har tilbudt seg å holde en halvtimes foredrag om "Ta grep for Verdighet og Livsglede". Han er åpen for oppklaring underveis i foredraget og håper på en god diskusjon etter en pause med kaffe og enkel bevertning.

Dødshjelp - Vi tar debatten!

Onsdag 18. september, kl 19.00-21.00, HEFs lokaler i Skagen 27, Stavanger

Har den enkelte av oss frihet til å bestemme over eget liv, over vår egen død? Hva gjør et ja til dødshjelp med menneskesynet vårt? Er det slik at en i Nederland kan ta trikken til legen for en dødsdose? Stemmer det at mange i Oregon som får resept på en dødelig dose av sin lege, aldri tar den i bruk? Myter eller fakta? Tom Hedalen holder innledning, etterfulgt av debatt om temaet. Arrangementet er gratis!

Åpent hus på Vitenfabrikken

Torsdag 19. september, kl 17.00-21.00, Vitenfabrikken i Sandnes

Vi inviterer til åpent hus på Vitenfabrikken. Ta med familie og venner og utforsk det Vitenfabrikken har å tilby. Planetariumet, laboratoriet, triksetrallen og mye mye mer. Vi spanderer boller, saft, kaffe/te.
Arrangementet er gratis for alle.

Undringsløype ved Dalsnuten

Lørdag 21. september, kl 12.00-14.00, Turistforeningens låve ved Dalsnuten

Kombiner en tur til Dalsnuten med vår undringsløype, der man blir utfordret til å diskutere forskjellige spørsmål knyttet til humanisme og etikk. Vi serverer vafler til alle fremmøtte i låven ved parkeringsplassen til Dalsnuten på Gramstad. Arrangementet er gratis.

Dialogseminar om tro og vitenskap

Torsdag 26. september, kl 18.00-21.00, Møteplassen på Sølvberget i Stavanger

Kan tro og vitenskap kombineres? En humanist og en kristen vil innlede temaet. Organiseres av Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn i Stavanger. Arrangementet er gratis.