Hopp til hovedinnhold

Rollespillet "For Nasjonen"

Alle konfirmantene i Stavanger, Sandnes og Gjesdal, Dalane, Indre Ryfylke og Ytre Ryfylke er med på rollespillet "For Nasjonen".
Rogaland

I rollespillet «For Nasjonen» skal konfirmantene prøve seg i en tenkt virkelighet der hovedtemaet for døgnet er menneskerettigheter. Konfirmantene er innbyggere i et tenkt, totalitært diktatur. Gjennom rollespillet får de kjennskap til temaer som menneskerettigheter, overvåkning, toleranse, kritisk tenkning og etiske valg. De må kontinuerlig ta beslutninger og leve med de konsekvensene valgene får videre i rollespillet. Rollespillet foregår innendørs og utendørs. Det er Rekkevidde som arrangerer rollespillet. I tillegg til kursledere og frivillige fra lokallagene, vil det være med en rekke profesjonelle spilledere fra arrangøren.

Kurslederne vil i forkant av rollespillet bruke en kurskveld til å forberede konfirmantene på rollespillet. Her vil de få litt mer informasjon om hva de kan oppleve og hvilke rammer som ligger til grunn.

Tenker du at din konfirmant kan ha behov for tilrettelegging under rollespillet, eller har flere spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss på rogaland@human.no eller 48898300.