Hopp til hovedinnhold

Kritisk tenkning

Åpent temamøte
Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo H Humanistisk uke

Velkommen til temamøte på Litteraturhuset i Oslo

Tema er kritisk tenkning.

Innledere er Erik Tunstad og Vibeke Riiser-Larsen, som nettopp har lansert bok om samme tema.  

Det vil alltid finnes mennesker som ønsker å lure deg, enten det er for å tjene penger eller av andre grunner. Men vi er også flinke til å lure oss selv. Kjenner du de viktigste retoriske grepene blir det også lettere å avsløre falske nyheter og oppdage konspirasjonsteoretisk tankegods. I Kritisk tenkning. En enkel guide til å bruke hodet godt får du en innføring i hva kritisk tenkning er, og hvordan du lett kan ta grep og forstå hvordan man blir en god kritisk tenker.

Dette temaet er sentralt i Humanistisk Uke, som arrangeres av Human-Etisk Forbund.

Vibeke Riiser-Larsen (48) har studert sosiologi og økonomi. Til daglig er hun vitenskapsskribent, med særlig interesse for genetikk og bioteknologi. Hun har tidligere skrevet romanen Et sted skinner det (2015) og boken Neandertal. Folket som forsvant (2020) sammen med Erik Tunstad.

Erik Tunstad (67) er utdannet biolog og har vært fagredaktør i forskning.no, programleder i Verdt å vite på NRK P2, undervist ved Høyskolen i Vestfold, og har skrevet flere bøker, blant andre Darwins teori (2009) og Juks (2011), Evolusjon (2015) og Neandertal. Folket som forsvant (2020) sammen med Vibeke Riiser-Larsen. I 2012 ble han tildelt Språkrådet språkpris, i klassen «fremragende bokmål». I 2015 fikk han Bonnevieprisen av Norsk biologforening.

 

Gratis inngang og åpent for alle. Smittevernhensyn kan begrense antall deltakere.