Hopp til hovedinnhold

Filmkveld med samtale og mat: BARN

Vi har vært så heldige å få billetter til «Psykologisk filmsalong» på Vega scene.
Vega Scene, Hausmanns gate 28 H Humanistisk uke

Når og hvor:
Onsdag 18. september.
Kl. 16.45 Mela Café (Mariboes gate 6)
Kl. 17.45 går vi til Vega Scene (Hausmanns gate 28)

Vi får se den nye, norske filmen BARN av Dag Johan Haugerud. Før filmen møtes vi på Mela Café for en matbit. Vi spanderer! Deretter går vi sammen til Vega Scene. Etter filmen blir det en samtale mellom psykologene Tonje Moe Thompson og Tale Østensjø om de psykologiske mekanismene i filmen.

Du trenger ikke å kjenne noen for å delta! 

 

Pris for film, samtale og mat:
Kr. 80 for medlemmer i Human-Etisk Forbund
Kr. 250 for ikke-medlemmer

PÅMELDING HER!
NB! Vi har et begrenset antall billetter, så her er det første mann til mølla. 

Visningen er et samarbeid mellom «Psykologisk salong», arthaus og Vega scene. Her er info om arrangementet fra arrangørens side:

 

Om filmen:

BARN skildrer de dramatiske etterdønningene av en ulykke på en barneskole i utkanten av Oslo. Det er friminutt og Lykke, den 13 år gamle datteren til en profilert Arbeiderparti-politiker, skader klassekameraten Jamie, sønnen av en framtredende Frp-politiker.

Ryktene om hva som egentlig har skjedd begynner å gå. Var det bare uskyldig lek? Liv, rektor på skolen og hemmelig kjæreste med Jamies far, må finne styrken til å konfrontere lokalsamfunnet og til å takle sine egne motstridende følelser.

BARN handler om hva barn betyr for samfunnet i dag: Hva det vil si å ha, og å være barn. Og i forlengelsen av det - hva det vil si å være voksen.

BARN er et varmt, skarpt observert og gripende drama fra Dag Johan Haugerud, regissøren av kritikerroste “Som du ser meg”. I filmen møter vi et stjernelag av norske skuespillere, med Henriette Steenstrup, Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Andrea Bræin Hovig, Hans Olav Brenner og Anne Marit Jacobsen i spissen.

 

Om psykologene:

Tonje Moe Thompson er psykolog og daglig leder ved IPR Oslo. Thompson arbeider med emosjonsfokusert terapi med voksne og par. Hun er opptatt av hvordan vi kan bruke litteratur og film til å belyse psykologiske fenomener, og har jobbet med karakterutvikling i film og teater.

Tale Østensjø er psykologspesialist og forsker ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS).  Hun har 20 års erfaring som klinisk psykolog og har spesialkompetanse på barn og unges psykiske helse, traumebehandling for barn og unge, implementering av traumebasert terapi og veiledning og konsultasjon.