Hopp til hovedinnhold

Hvordan er det å være ikke-troende i verden i dag?

Oslo og Akershus fylkeslag og Internasjonalt utvalg har den store glede av å invitere til et spennende seminar om humanisme i et internasjonalt perspektiv.
Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo H Humanistisk uke

I mange land er det ulovlig å være ikke-troende. 12 land har dødsstraff for trosfrafall, og blasfemi er forbudt i hele 55 land. Ikke-troende blir diskriminert over hele verden, men mange steder blir det også stadig enklere å være ikke-troende. I følge Menneskerettighetserklæringen artikkel 18 har alle rett til religionsfrihet. I hvilken grad oppfylles dette i verden i dag?

Velkommen til Litteraturhuset 22. september kl. 18.00-21.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Seminaret vil foregå på engelsk.

Innledere:

Ahmedur Rashid Chowdhury, også kjent som Tutul, forlegger fra Bangladesh, som overlevde et attentat i 2015. Tutul har nå fått opphold i Norge og bor i Skien. En islamistisk voldsbølge har tatt livet av åtte sekulære redaktører/forfattere i Bangladesh de siste årene.

Zehra Pala, lederen av den tyrkiske ateistorganisasjonen; Atheism Society Governance, og tidligere aktiv i LGBTI- bevegelsen i Tyrkia. Ytringsfriheten og religionsfriheten er blitt sterkt innskrenket i Tyrkia de siste årene, og ateister og sekulære frykter en mer religiøs statsform.

Elizabeth O’Casey er IHEU (International Humanist and Ethical Union) sin NGO-representant overfor FN. Hun vil se på den globale situasjonen for ikke-troende i dag.