Hopp til hovedinnhold

Humanister på Edderkoppen og på Operataket

Siden 50-årsjubileet til HEF i 2006 har de ulike humanistkorene i Norge møttes hvert annet år, og denne gangen var det HUM-koret i Oslo som var vertskap
Nyheter Oslo

Fredag 14. september var det gledelig sangergjensyn i lokalene til OsloMet, med uformell korkro og påfølgende åpningsbegivenhet i auditoriet. Vokalgruppen Stilett innledet med en minikonsert, til endeløs jubel. Deretter fikk korene etter tur fortelle nytt siden sist, og opptre for hverandre.

Lørdag formiddag var det fellesseminar på Edderkoppen med Per Arne Olsen, HUM-korets eminente dirigent fra stiftelsen av koret og fram til i dag, og Johanne Karen Hagen fra Stilett som innleid instruktør deler av dagen. Lørdag kveld var det kombinert korkonsert og festmiddag, med hovedstyret og representanter fra Oslo fylkeslag som gjester. Hvilket betyr at det under fellesnumrene var vesentlig flere på scenen enn i salen, men det var moro likevel.

Konsert på Operataket

Søndag 16. september holdt korene minikonsert på Operataket, der de fremførte The Abolition of Slavery, Do You Hear the People Sing, før høydepunktet Din tanke er fri. Gledelig mange hadde tatt turen for å høre på korets nesten 180 sangere.

 

Det ble akkurat tid til litt omvisning i operaen, med innlagt prøvesynging i operaens store sal, før koristene satte kursen for sine ulike hjembyer: SyngHeftig til Kristiansand, Humus til Stavanger, HUM-koret i Bergen til Bergen, Humla til Molde og Kor UnikHum til Trondheim. Og Kor UnikHum hadde sikkert nok å snakke om på turen, for det er de som skal arrangere neste humanistkortreff i 2020.