Hopp til hovedinnhold

Bli frivillig i Oslo eller Akershus

Som medlem har du mange muligheter til å påvirke, både i utforming av politikken, i praktisk gjennomføring, og med å spre humanismen. Våre frivillige er en uvurderlig ressurs. Vil du være med?
Oslo Akershus

Frivilligheten er et satsningsområde i Human-Etisk Forbund (HEF), og i Oslo og Akershus har vi ca. 300 frivillige, men vi trenger alltid flere! De to fylkene har tilsammen over 28.000 HEF-medlemmer ved årsskiftet 2015/16, og medlemstallet øker stadig. Vårt arbeid er i stor grad basert på frivillig arbeid, og for at vi skal nå våre mål trenger vi dyktige medarbeidere. Vi har egen frivillighetsansvarlig i Oslo og Akershus som gjerne hører fra deg!

Vi tilbyr våre frivillige opplæring, oppfølging underveis og et sosialt fellesskap med andre humanister. I tillegg er vi en medlemsorganisasjon hvor hvert medlem har mulighet til å påvirke organisasjonen, bl.a. gjennom styreposisjoner. Frivillige hos oss får gode vilkår ved våre arrangementer og invitasjon til felles måltider og annet samvær.

Som frivillig kan du for eksempel:

  • Bli styremedlem i lokallags- eller fylkesstyret, eller utvalgsmedlem oppnevnt av Oslo fylkesstyre.
  • Bidra med en hånd på arrangementer. Vi vil gjerne ha hjelp av enkeltfrivillige på arrangementer rundt om i lokallagene som for eksempel juletrefest, spillkvelder, filmkvelder, sommersolverv osv. i Oslo.
  • Stå på stand. Vi arrangerer stands rundt i lokallagene, spesielt under Humanistisk uke. I Oslo markeres også vintersolverv med stand i sentrum. Å stå på stand er givende og gøy, og vi trenger entusiastiske medlemmer til å spre kjennskap til humanismen!
  • Arrangere Humanistisk uke der du bor om høsten.
  • Jobbe med navnefest.
  • Bli konfirmasjonskursleder, vigsler eller gravferdstaler. 

Oppgavene varierer mye i mengde tid og ansvar. Kursing vil bli gitt til flere av vervene og noe arbeid er honorert.

Hvordan bli frivillig?

Ta kontakt med fylkeskontoret på mail, eller på tlf: 23 15 60 60. Vi kan ta en prat med deg om hva du kan tenke deg, og evt. videreformidle din henvendelse til lokallaget ditt.

Vi gleder oss til å høre fra deg!