Hopp til hovedinnhold

Vi søker gravferdstalere

"Å være gravferdstaler i Human Etisk Forbund er utrolig rikt, variert og givende. Det handler virkelig om å finne fram til det som gir livet verdi." Dette sier Siri Gunn Simonsen som er en av våre gravferdstaler. Nå trenger vi flere talere som kan være en støtte for mennesker i sorg.

Om du er rett person vil du få grundig opplæring og oppfølging i hvordan du har kontakt med de etterlatte, skrive minnetale og være seremonileder.
Du må ha vært medlem i HEF i 2 år og være mellom 30 - 75 år for å være gravferdstaler. Plettfri vandel og egnethet for rollen blir vektlagt om du søker.

"Når noen dør blir jeg klar over at savnet og sorgen blir så synlig, og at sorgen kommer fra de verdifulle opplevelsene og de glitrende små øyeblikk en har delt med et annet menneske.

Å få skrive et minneord om et menneske en selv ikke kjente kan se vanskelig ut, men det handler om å lytte. I en slik stund legger familie og de nærmeste pårørende alt annet til side De trekker fram det aller viktigste, og gir meg minnene sine, opplevelsene, særtrekkene og iblant særhetene. I talen min gjenforteller jeg derfor bare det de etterlatte deler. Og ofte klarer vi å hente frem minner som bringer latteren fram gjennom tårene."

Ønsker du å vite mer om det å være gravferdstaler i Human-Etisk Forbund? Ta kontakt med oss på oppland@human.no eller hedmark@human.no.