Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i SandnessjøenHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Nordland.

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.

Seremonien

I Ytre Helgeland lokallag arrangeres seremonien i Kulturbadet i Sandnessjøen, med flotte og høytidelige rammer.

Seremonidato

  • Lørdag 14. mai 2022 kl. 11.00 og 13.00

Påmelding

Påmelding til konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni for konfirmanter i Nordland.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Kurstilbud

For konfirmanter på Helgeland tilbyr vi to ulike typer kurs: 

  • Kveldskurs: Kveldskurs er kurs som arrangeres ukentlig på ettermiddag/kveld på en fast ukedag. I tillegg møtes vi en eller to lørdager i samarbeid med øvrige kurssteder i regionen. Gjennom morsomme og lærerike aktiviteter oppfordres konfirmantene til å reflektere over ulike temaer. 

  • Leirkurs: Leirkurs er et flott kursalternativ for ungdom som ikke har ordinært kurs på sitt hjemsted eller som ønsker et annerledes konfirmasjonskurs. Leirkurset er et morsomt, lærerikt og sosialt tilbud for konfirmanter. Les mer om leirkurs her.

Alle kurs har samme læringsmål og faglige innhold.

Vi prøver så langt det er mulig å imøtekomme behovet for tilpassing til alle de flotte ungdommene som ønsker å konfirmere seg hos oss.

Konfirmasjonskursene oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. På kurset tas det opp en rekke spørsmål. Spørsmål som er viktige i hverdagen, men også store spørsmål om verden. Ofte henger disse sammen.

Vi oppmuntrer alle konfirmantene til å delta aktivt og til å se kritisk på egne og andres holdninger. Vi ønsker å inspirere til å tenke selv, som vi har gjort i over 60 år.

Viktige tema på kursene er humanisme, kritisk tenkning, menneskerettigheter, etikk og identitet. I tillegg diskuteres emner konfirmantene selv fatter interesse for.