Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i MosjøenHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Nordland.

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.

Seremonien

I Indre Helgeland lokallag arrangeres seremonien med flotte og høytidelige rammer i Mosjøen kulturhus.

Seremonidato

  • Lørdag 7. mai 2022 kl. 12.00 og 14.00

Påmelding

Påmelding for konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni. Du vil da få mulighet til å velge seremoniklokkeslett.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Kurstilbud 

For konfirmanter i Mosjøen tilbyr vi to ulike typer kurs: 

  • Kveldskurs: Dette er vårt ordinære konfirmasjonskurs. På dette kurset møtes vi ukentlig. I tillegg er det en eller to helgesamlinger med konfirmanter fra hele regionen. Gjennom morsomme og lærerike aktiviteter oppfordres konfirmantene til å reflektere over ulike temaer. Slik kan man både lære noe nytt, tenke nye tanker og bli kjent med nye mennesker. 

  • Leirkurs: Leirkurs er et flott kursalternativ for ungdom som ikke har ordinært kurs på sitt hjemsted eller som ønsker et annerledes konfirmasjonskurs. Leirkurset er et morsomt, lærerikt og sosialt tilbud for konfirmanter. Les mer om leirkurs her.

Alle kurs har samme læringsmål og faglige innhold.

Vi prøver så langt det er mulig å imøtekomme behovet for tilpassing til alle de flotte ungdommene som ønsker å konfirmere seg hos oss.

Konfirmasjonskursene oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. På kurset tas det opp en rekke spørsmål. Spørsmål som er viktige i hverdagen, men også store spørsmål om verden. Ofte henger disse sammen.

Vi oppmuntrer alle konfirmantene til å delta aktivt og til å se kritisk på egne og andres holdninger. Vi ønsker å inspirere til å tenke selv, som vi har gjort i over 60 år.

Viktige tema på kursene er humanisme, kritisk tenkning, menneskerettigheter, etikk og identitet. I tillegg diskuteres emner konfirmantene selv fatter interesse for.