Hopp til hovedinnhold

Rekordtall for Humanistisk konfirmasjon i Nord-Trøndelag

272 konfirmanter gjennomfører i disse dager Humanistisk konfirmasjon i Nord-Trøndelag. Det tilsvarer 16,1 prosent av 14-årskullet i 2016, den høyeste andelen noensinne i fylket.
Nyheter Nord-Trøndelag

I hele Norge er det 10 500 ungdommer som velger Humanistisk konfirmasjon i år, det tilsvarer 17,4 prosent av alle 15-åringer.

Vi er strålende fornøyd med tallene, som viser en økning i andelen konfirmanter med over tre prosent sammenlignet med fjoråret. Med det er Nord-Trøndelag fylket som øker mest i andelen som velger Humanistisk konfirmasjon.

– Dette er historisk gode tall for oss i Nord-Trøndelag. Det er fantastisk at så mange unge ønsker å bruke tiden sin på å diskutere og reflektere over betydningsfulle temaer som etikk, identitet og menneskerettigheter. Ungdommene som vokser opp i dag må forholde seg til store mengder informasjon. Da er evnen til å tenke kritisk og ikke tro på alt man hører veldig viktig. Det bruker vi mye tid på kurset til å snakke om.

Godt kjent konfirmasjonstilbud

En fersk undersøkelse viser at tilbudet om Humanistisk konfirmasjon er godt kjent i Norge. Hele 9 av 10 har hørt om tilbudet, og 3 av 10 ville anbefalt Humanistisk konfirmasjon til sine barn.

– Siden 1951 har vi snakket med ungdom om valg, etikk, moral, kritisk tenkning og meningen med livet. Humanistisk konfirmasjon er noe de fleste kjenner til som et seriøst og godt tilbud. Det er åpent for alle og vi håper at det bidrar til at flere vil være med, man blir ikke automatisk medlem i Human-Etisk Forbund av å velge Humanistisk konfirmasjon.

Påmeldingen til konfirmasjon 2018 starter 3. mai.