Hopp til hovedinnhold

Over 300 humanistiske konfirmanter i Møre og Romsdal

308 konfirmanter gjennomfører i disse dager Humanistisk konfirmasjon i Møre og Romsdal.
Nyheter Møre og Romsdal

Det tilsvarer nesten 10 prosent av årets kull med 15-åringer i fylket, melder Human-Etisk Forbund. I hele Norge er det 10500 ungdommer som velger Humanistisk konfirmasjon i år.

Årets konfirmasjonssesong er godt i gang, og over hele landet møtes ungdom for å gruble sammen og diskutere livets store og små spørsmål. Vi mener at ungdoms behov for å snakke om og reflektere over temaer som etikk, identitet og menneskerettigheter er økende.

– Våre konfirmasjonskurs tar opp temaer rundt etikk, menneskerettigheter og kritisk tenkning. Det er flott at så mange ungdommer vil delta. Den store informasjonsstrømmen ungdommene blir utsatt for hver dag gjør at evne til kritisk og selvstendig tenkning er viktigere nå enn noen gang.

Godt kjent konfirmasjonstilbud

En fersk undersøkelse viser at tilbudet om Humanistisk konfirmasjon er godt kjent i Norge. Hele 9 av 10 har hørt om tilbudet, og 3 av 10 ville anbefalt Humanistisk konfirmasjon til sine barn.

– Siden 1951 har vi snakket med ungdom om valg, etikk, moral, kritisk tenkning og meningen med livet. Humanistisk konfirmasjon er noe de fleste kjenner til som et seriøst og godt tilbud. Det er åpent for alle og vi håper at det bidrar til at flere vil være med, man blir ikke automatisk medlem i Human-Etisk Forbund av å velge Humanistisk konfirmasjon.

Påmeldingen til konfirmasjon 2018 starter 3. mai.