Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Kristiansund og omegn | 2021Humanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Møre og Romsdal

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremoniene

I Kristiansund og omegn foregår seremoniene med flotte og høytidelige rammer i Festiviteten i starten av mai. Nytt av året er at vi i 2021 vil arrangere en seremoni i flotte omgivelser på Gurisentret på Edøy dersom vi får nok påmeldte konfirmanter til kurset på Smøla.


Seremonidatoer

  • Kristiansund: Lørdag 8. mai kl. 10.30, 12.30 og 14.30

  • Smøla: Starten av mai, dato ikke avklart enda.


Hvordan velger jeg seremonidato?

Påmelding til konfirmasjon åpner onsdag 10. juni for de som skal konfirmeres i Kristiansund og omegn. Du vil da få mulighet til å velge både kursdag og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdag eller seremonidato. Kursene og seremoniene er knyttet sammen, så pass på å velge både en ukedag og en seremonidato som passer for konfirmanten.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 2. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.


Kurstilbud 

Kursene i Kristiansund har undervisning på kveldstid på Nordlandet ungdomsskole. Konfirmantene på Smøla vil ha undervisning der. Dersom det ikke er nok påmeldte konfirmanter til å gjennomføre kurs og seremoni på Smøla, vil disse flyttes til kurs og seremoni i Kristiansund.

I tillegg til kveldskurs deltar alle konfirmantene en helg på Eco Camp på Smøla.