Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Ålesund og omegnHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Møre og Romsdal

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.


Seremoniene

I Ålesund og omegn foregår seremoniene i Parken kulturhus i starten av mai med flotte og høytidelige rammer i Ålesunds storstue.


Seremonidatoer

  • Lørdag 8. mai kl. 10.00, 12.00 og 14.00

  • Søndag 9. mai kl. 10.00, 12.00 og 14.00


Hvordan velger jeg seremonidato?

Påmelding for konfirmasjon åpner onsdag 10. juni for de som skal konfirmeres i Ålesund og omegn. Du vil da få mulighet til å velge både kursdag og seremonidato.

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdag eller seremonidato. Kursene og seremoniene er knyttet sammen, så pass på å velge både en ukedag og en seremonidato som passer for konfirmanten.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 2. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.


Kurstilbud 

I Ålesund tilbyr vi kurs med undervisning på rådhuset og på Borgund videregående skole. I tillegg til kurskveldene deltar konfirmantene på en overnattingstur.