Hopp til hovedinnhold

Pride historie i Hordaland

I helgen ble det skrevet Pride historie i to av våre lokallag.
Nyheter Hordaland

Indre Hardanger lokallag deltok i Tysso Pride på lørdag, og Kvinnherad avdelingen vår var med å arrangere Pride arrangement i Rosendal på søndag. Begge steder var det god oppslutning rundt arrangementene.

stortinget_illustrasjon.pngFra Indre Hardanger og Tysso Pride lørdagen.
 

 

 

 

Likekjonnet_kjarlighet.jpgMed lokallagsleder Gry Folkvord.

De siste årene har det vært økt fokus på at det er vanskeligere og mer ensomt å være skeiv på bygden enn i de store byene. Det er derfor ekstra gledelig at arrangementene i Tysso og Rosendal har fått så bred støtte.

I Rosendal holdt blant annet ordfører i Kvinnherad Hans Inge Myrvold en rørende appell. Han var rørt og stolt over at kommunen til slutt besluttet å flagge med regnbueflagget utenfor rådhuset. Han la vekt på at det er en folkerett å elske den du vil, og at det er utrolig viktig med slike arrangement særlig på mindre steder der mange vegrer seg for å vise hvem de er i frykt for å bli utstøtt og plaget.

Fra Human-Etisk Forbund holdt Gaute Lund og Christian Lomsdalen appell, i tillegg til Idar Sunndal Rangsæter som snakket om hvordan det var å vokse opp som homofil i Kvinnherad. En sterk historie. 

I Tysso uttalte Gry Folkvord (Lokallagsleder i Indre Hardanger) dette til Hardanger Folkeblad etter arrangementet

Er det ikke befriende med et arrangement der folk sier at du kan være akkurat den du er. Alle er født frie og likeverdige, og det er fantastisk at vi kan markere det med en fest her i Hardanger

- Gry Folkvord (Lokallagsleder i Indre Hardanger)

Søndagen i Rosendal/Kvinnherad

Her snudde kommunen etter press fra HEF om flagging. Men man hadde likevel første  Kvinnherad-Pride i Rosendal i går, Karl Petter Vårdal og Gaute Lund fra lokallaget var i ledelsen i komiteen. De fikk Christian Lomsdalen, Hans Inge Myrvold - Ordførar i Kvinnherad og Idar Sunndal Rangsæter fra den lokale pridekomiteen til å holde appell.

 

stortinget_illustrasjon.pngOrdfører i Kvinnherad Hans Inge Myrvold
 

 

Konfirmantkurs2.jpgLokalleder Idar Sunndal Rangsæter

 

Likekjonnet_kjarlighet.jpgOrdføreren med nestleder i Human-Etisk Forbund Christian Lomsdalen.