Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Alta og omegnHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Finnmark

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.

Seremonien

I Alta og omegn lokallag arrangeres seremonien med flotte og høytidelige rammer i Alta kultursal i starten av mai.

Seremonidato

  • Lørdag 14. mai 2022 kl. 12.00 og 14.00

Påmelding

Påmelding til konfirmasjon åpner tirsdag 8. juni. Du vil da få mulighet til å velge hvilken kursdag dere foretrekker. Men husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker en spesifikk kursdag.

Trykk her for påmelding.

Medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 1. juni, en uke før alle andre.

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.

Kurstilbud

I Alta tilbyr vi kveldskurs med undervisning i Alta sentrum. I tillegg til kurskveldene deltar konfirmantene på helgesamling.

Kursene arrangeres i hovedsak på tirsdager eller onsdager. Husk å melde deg på det kurset som har kursdag som passer best for deg. Kurset begynner med informasjonsmøte for konfirmanter og foresatte.

Ordinære kurskvelder starter opp i slutten av januar, og omtrent midt i kursperioden møtes vi alle en helg for gøye temaoppgaver, sosialt og pizza.

I kurset tar vi opp ulike temaer som utfordrer ungdommene til å reflektere sammen. Hva er rett og galt? Hvordan kan man være et godt menneske? Hva betyr det å leve sammen med andre?

Vi oppmuntrer alle konfirmantene til å delta aktivt og til å se kritisk på egne og andres holdninger. Vi ønsker å inspirere til å tenke selv, som vi har gjort i over 60 år.

Slik blir kurset en mulighet for de unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem.