Hopp til hovedinnhold

Rekordpåmelding til humanistisk konfirmasjon: - Vi er overveldet av responsen!

Påmeldingsfristen er ikke før 1. oktober, men allerede nå kan vi melde om rekordpåmelding til humanistisk konfirmasjon i Alta i 2021.
Nyheter Finnmark

30 ungdommer har meldt seg på humanistisk konfirmasjon i Alta. Det er 16 flere enn i fjor på samme tid. Og fortsatt er påmeldingen åpen.

Leder i Human-Etisk Forbund Alta og omegn, Frode Elias Lindal, forteller at de er overveldet av responsen.

- Det har vært et stort trykk i påmelding allerede fra vi åpnet i juni. Aldri før har vi opplevd at så mange vil konfirmere seg hos oss.

- Kom det helt uventet?

- Ja, faktisk hadde vi tenkt at det på grunn av koronapandemien kanskje ville bli litt færre påmeldte eller at folk ville vente lengre med å melde seg på. Men så ble det altså helt motsatt, så det er jo utrolig hyggelig.

Og når mange velger humanistisk konfirmasjon, betyr det også mange frivillige i sving.

- Konfirmasjonen er en stor dugnad, med frivillige i konfirmasjonsutvalgene som arrangerer konfirmasjon og frivillige kursledere til konfirmasjonskursene. Dette er folk som har grundig opplæring og som gjør en formidabel innsats. Vi er utrolig stolte over de frivillige i Human-Etisk Forbund.

- Men er det fare for at det blir fullt?

- Nei, vi garanterer at alle som melder seg på før påmeldingsfristen får plass, så det skal ikke være noe problem. Alle skal bli konfirmert, lover Lindal.

Lindal mener at en grunn til at mange velger humanistisk konfirmasjon er at de opplever at tilbudet har høy kvalitet og et godt omdømme.

- Jeg tror at grunnen til at flere velger Humanistisk konfirmasjon er fordi konfirmanter og deres familier er fornøyde med det vi tilbyr, og det gjør at folk snakker varmt om tilbudet vårt. Dette er et av de første verdivalgene ungdom gjør, så derfor synes vi det er ekstra stas at mange av dem velger vårt tilbud.

- Hva er planen fremover?

- Nå det fortsatt en måned til påmeldingsfristen, så vi venter spent på hvor mange konfirmanter det blir til slutt. Så er det bare å brette opp ermene og stå på for å lage fantastiske konfirmasjonskurs og seremonier for konfirmantene. Dette er gøy!