Hopp til hovedinnhold

Helt nytt tilbud til konfirmanter: Leirkurs!

Nå får konfirmanter i Nord-Troms og Finnmark et helt nytt tilbud: Leirkurs! Men hva er egentlig leirkurs? Vi har tatt en prat med leirsjef Ola.

- Leirkurs er et alternativ til vanlig konfirmasjonskurs. Det er rett og slett konfirmasjonskurs på leir. Konfirmantene møtes i Alta på fredag og er sammen frem til tirsdag. I løpet av den tiden blir det diskusjoner, masse aktiviteter både ute og inne, mye sosialt og rett og slett mye gøy, forteller Ola. Leirsjef Ola Swang

Det er det samme antallet kurstimer, men over færre dager. Det er også de samme temaene det dreier seg om.

- Det er temaer som er relevante for ungdom. For eksempel kan det handle om religion, mobbing, skjebne og hvem man er. I tillegg skal vi innom hvordan man kan være et ålreit menneske.  

Leirkurs er for dem som bor på et sted uten ordinært kurs i nærheten eller som av andre grunner ikke har mulighet til å delta på ordinært kurs. Slik får alle ungdommer mulighet til å delta på et fysisk konfirmasjonskurs, uansett hvor de bor og hvor mye tid de har. Selve seremonien arrangeres så på konfirmantens hjemsted.

- Det vakre med leirkurset er at du kan få det samme som på et vanlig kurs, men på kortere tid. Du får også prøvd noe helt nytt og du kommer tett på andre mennesker som også er interesserte i å diskutere de samme tingene som deg. Det er både spennende, sosialt og gøy.

Human-Etisk Forbund

Og hva gleder leirsjef Ola seg mest til?

- Jeg gleder meg masse til å møte masse flott ungdom, til gode diskusjoner og mye moro. Jeg tror også det kan bli utfordrende, for det er intensivt og det mye vi skal oppleve, men utfordringer vokser man på og mest av alt tror jeg det blir veldig morsomt.

Alt ligger dermed til rette for at konfirmanter fra Nord-Troms og Finnmark kan møtes til en fantastisk opplevelse og et minne for livet.

Påmeldingen til neste års konfirmasjonskurs åpner 2. juni for medlemmer og 8. juni for ikke-medlemmer. Les mer om medlemsfordelene her og les mer om leirkurset her.