Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Ringerike og HoleHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Buskerud

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter. 

Kurstilbud  

  • Kveldskurs er den vanligste formen for konfirmasjonskurs. Kurskveldene er på tirsdager på Hole ungdomsskole. Kveldskursene har oppstart 1. februar. Konfirmantene veksler mellom å være samlet og i mindre grupper. Konfirmantene har i tillegg en helgesamling med overnatting. Samlingen er på Eidene kurssenter på Tjøme. Halvparten reiser 12.-13. februar og den andre halvparten reiser 19.-20. februar.
  • Leirkurs er et helgekurs med 4 overnattinger, som foregår over to helger 11.-13. mars og 1.-3. april. Helgekurset foregår på Eidene Røde Kors senter på Tjøme. Her samles ungdommer fra Vestfold og Telemark og Buskerud området til en sosial og aktiv helg. Leirkonfirmantene blir tildelt seremoni på sitt hjemsted. 

Oppmøte er obligatorisk alle kursdager.  

Seremonien  

Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni for konfirmantene der familie og venner er gjester. Seremonien inneholder ulike kulturinnslag som musikk, diktlesing og sang. En spesielt invitert gjest holder tale til konfirmantene. 

Alle konfirmantene får overrakt et kursbevis. Ofte er det også en hilsen fra konfirmantene. 

På Ringerike foregår seremoniene 7. mai 2022 på Byscenen, Hønesfoss. Seremonien varer i en time.  

 

Påmelding 

Påmelding for konfirmasjon åpner 7. juni. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato. Seremonitidspunkt og kurs henger sammen, du må derfor sørge for at seremonidatoen passer når du velger kurs. 

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker et spesifikt kurs eller seremonidato. 

Foresatte som er medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 31. mai, en uke før alle andre

 

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.