Hopp til hovedinnhold

Konfirmasjon i Drammen, Lier og SvelvikHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

↵ Tilbake til konfirmasjon i Buskerud

Alle ungdommer som ønsker det kan velge Humanistisk konfirmasjon, uavhengig av eget eller foresattes livssyn. Ingen blir medlem i Human-Etisk Forbund uten å aktivt melde seg inn.

Konfirmasjonskurset oppmuntrer til selvstendig tenkning og refleksjon over etiske problemstillinger. Viktige temaer er livssyn, humanisme, kritisk tenkning og menneskerettigheter.

Kurstilbud  

  • Kveldskurs er den vanligste formen for konfirmasjonskurs. Du kan velge kurs i Drammen, Lier og Svelvik.Da møtes konfirmantene i kursgrupper på omtrent 15 ungdommer en kveld i uka foruten skoleferier. Oppstart er i slutten av januar eller i februar (dato vil være klart ved påmelding). For konfirmanter i Svelvik vil det bli kursundervisning på Svelvik skole.
  • Vinterferiekurs har blitt et populært et veldig populært tilbud. Konfirmantene møtes mandag til fredag i uke 9 og 4 timer per dag.
  • Leirkurs er et helgekurs med 4 overnattinger, som foregår over to helger 11.-13. mars og 1.-3. april. Helgekurset foregår på Eidene Røde Kors senter på Tjøme. Her samles ungdommer fra Vestfold og Telemark og Buskerud området til en sosial og aktiv helg. Leirkonfirmantene blir tildelt seremoni på sitt hjemsted. 

Oppmøte er obligatorisk alle kursdager.  

Seremonien  

Kurset avsluttes med en høytidelig seremoni for konfirmantene der familie og venner er gjester. Seremonien inneholder ulike kulturinnslag som musikk, diktlesing og sang. En spesielt invitert gjest holder tale til konfirmantene. 

Alle konfirmantene får overrakt et kursbevis. Ofte er det også en hilsen fra konfirmantene. 

I Drammen og Svelvik foregår seremoniene 7. og 8. mai 2022 på Union Scene. I Lier blir det seremonier 14. og 15. mai på Lier kulturscene. . Seremonien varer i en time.  

Er du interessert i å være seremoniansvarlig i Drammen og Lier lokallag? Se her

Påmelding 

Påmelding for konfirmasjon åpner 7. juni. Du vil da få mulighet til å velge både kursdato og seremonidato. Seremonitidspunkt og kurs henger sammen, du må derfor sørge for at seremonidatoen passer når du velger kurs. 

Husk å melde deg på tidlig hvis du ønsker et spesifikt kurs eller seremonidato. 

Foresatte som er medlemmer i Human-Etisk Forbund får mulighet til å melde seg på konfirmasjon 31. mai, en uke før alle andre. 

Ønsker deres konfirmant å være i sammen som en venn? Da er det viktig at dere snakker med vennens foresatte og melder på kurs med samme kurskode. Human-Etisk Forbund kan ikke informere om hvem andre som er påmeldt et kurs og det er ofte vanskelig å bytte kurs etter påmelding. 

Les mer om medlemsfordeler for konfirmasjon her.