Hopp til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål om konfirmasjon i BuskerudHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

Kan jeg bytte kurs etter påmelding?


Nei, i utgangspunktet ikke, så sørg for å velge riktig kurs! Ved helt spesielle tilfeller kan vi bistå, men dette er altså unntaksvis.

Dersom konfirmanten vil være på gruppe sammen venner, må foresatte koordinere dette selv ved påmelding. Hvert kurs har en egne kurskode, for eksempel VESN01, og alle som har samme kurskode er på samme gruppe og seremoni.

Kursene har et maks antall konfirmanter som ikke skal overstiges.
Kursbytte medfører også seremonibytte. På noen av kursene (men ikke alle) vil det være mulig å sette seg på venteliste, men da må du også velge et annet alternativ som du har mulighet til å gå på.

Taushetsplikt: kontoret må forholde seg til personvernlovgivning og kan ikke gi ut opplysninger om andre konfirmanter og om de er påmeldt.

 

Hvordan fungerer ventelister?


Noen av kursene har mulighet for ventelister.

Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det er få avmeldinger på våre kurs. Hvert kurs har et maks antall for deltagere.

Konfirmanten må uansett meldes på ett ledig kurs, som konfirmanten har mulighet til å delta på. Det er ikke nødvendig å ta kontakt angående ventelister, da vi kontakter dere dersom det dukker opp en ledig plass. Dere kan bare stå på venteliste til ett kurs.

Kan jeg velge en annen seremoni?


Nei. Seremonien følger kurset. Sørg for at seremonidatoen og klokkeslett passer når du velger kurs.

Hva mener dere med obligatorisk oppmøte?


Konfirmasjonskurset er kort, og for å få mest mulig ut av kurset må konfirmanten stille alle kveldene.

Fravær på grunn av sykdom må meldes så fort som mulig av foresatt. Fravær grunnet andre fritidsaktiviteter godkjennes sjelden, og bare i helt spesielle tilfeller. 

Hva betyr ønsket antall gjesteplasser?


Dere kan ønske dere gjesteplasser ut ifra behovet dere har, deretter må vi fordele gjesteplasser ut ifra antall konfirmanter, familiens ønsker og plass i lokalet.

Våre seremonier har dessverre et begrenset antall gjesteplasser. Vi setter pris på om dere sier ifra dersom dere ikke har behov for alle slik at plassene kan fordeles til andre.

Antallet gjesteplasser vi kan dele ut varierer fra seremoni til seremoni.

Har vi mulighet til å gjøre om på gjesteplassønsket etter denne påmeldingen?


Ja, dere har mulighet til å justere ønsket antall gjesteplasser et par måneder før seremonien.

Hva skjer dersom jeg melder meg av?


Ved avmelding etter påmeldingsfristens utløp 1. oktober og frem til 31. desember refunderes hele den innbetalte kursavgiften minus et administrasjonsgebyr på 500 kroner.

Mellom 1. januar og frem til kursstart refunderes halvparten av ordinær kursavgift, men ikke eventuell tilleggsavgift. Etter at kurset har startet er det ingen refusjon.

Spørsmål om pris

Hvorfor koster kursene det de gjør?  

Alle kurs har en grunnpris som skal dekke Human-Etisk Forbunds utgifter til å arrangere kurs og seremoni, inkludert opplæring og honorering av kursledere, administrasjonskostnader, utgifter til materiell samt kostnader ved seremoniene. Tilleggsavgiften dekker transport, betaling til arrangør, mat og eventuell overnatting.  

Er prisen en utfordring?

Human-Etisk forbund kan innvilge betalingsavtale eller redusert pris, for eksempel for familier med lav inntekt.

Slik søker du:

  • Meld på konfirmanten som normalt.
  • Send en e-post til fylket du har konfirmant; agder@human.no, telemark@human.no, buskerud@human.no eller vestfold@human.no samme dag.
  • I e-posten oppgir du ditt navn og konfirmantens navn. Spesifiser om du ønsker oppdelt betaling, eller om du har behov for redusert pris.
  • Deretter vil vi ta kontakt med deg for å komme frem til en løsning.

NB! Det er ikke mulig å søke om redusert pris for leirkurs.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send da gjerne en e-post til buskerud@human.no, så svarer vi deg så fort vi kan.

Du kan også ringe vårt regionkontor mandag – fredag klokka 9-15 på telefon 96 00 47 49.