Hopp til hovedinnhold

Arendalsuka 2017

Klar for Arendalsuka? Velkommen til våre arrangementer og til standen vår!
Aust-Agder Nyheter Aust-Agder

Human-Etisk Forbunds arrangementer under Arendalsuka 2017:

Den fordømte friheten

Kaja Melsom - portrettmed filosof Kaja Melsom.

I foredraget vil Melsom presentere sin ferske bok "Den fordømte friheten. Et oppgjør med selvrealiseringstyranniet" (Gyldendal 2017).

I boken stiller hun seg følgende spørsmål: Hva skjer når den friheten våre foreldre og besteforeldre har kjempet for, blir vår fiende? Når resultatet er rotløshet og identitetskrise?

Melsoms påstand er at jo mer frihet vi forsøker å skaffe oss og jo flere valg vi får, desto mindre frie blir vi. Vi har masse fritid, men blir stadig mer stressa. Og jo mer vi fokuserer på romantikk og sex, desto mer strever vi med våre.

Gjennom eksempler fra hverdagslivet viser hun hvordan våre feilaktige forestillinger om frihet fører oss inn i ufrihet og uro.

Tid: tirsdag 15.  august kl. 11:00 til 13:00
Sted: Kulturstua, Friholmsgate 1, tredje etasje.
Se arrangementet på Facebook

          

Hvordan er det å være ateist i USA?

Even Gran - portrettEven Gran er journalist i Human-Etisk Forbunds nettavis Fritanke.no. Han har skrevet bok om den ikke-religiøse humanistiske bevegelsen i USA – en historie som i høy grad handler om «kulturkrigen» mellom liberale og kristenkonservative i landet.

Mange i Norge er ikke klar over at USA har et strengt skille mellom stat og kirke. Grunnloven forbyr staten å særbehandle en religion over en annen. Dette motarbeides av kristne som mener USA er «grunnlagt på kristendom». De vil gi kristendommen særfordeler. Diskusjonene rundt julegudstjenester, KRLE-fag og den norske statskirketradisjonen er åpenbare.

I foredraget vil Gran fortelle om hvilke slag som er vunnet og hvilke som er tapt. Du får også høre historien til en del mennesker som har ofret mye for USAs sekulære prinsipper, blant annet Jessica Ahlquist (21). Hun ble mobbet ut av lokalsamfunnet sitt som tenåring fordi hun protesterte mot en kristen bønn som hang i aulaen på skolen hennes.

Tid: onsdag 16.  august kl. 11:00 til 13:00
Sted: Kulturstua, Friholmsgate 1, tredje etasje.
Se arrangementet på Facebook


Vi har også et arrangement i samarbeid med Den norske kirke:

Rom for Dialog

En dialogsamtale mellom Den norske kirke i Agder, Human-Etisk forbund Aust-Agder og Det muslimske samfunn i Arendal.

Tema for samtalen er: «Utfordringer og muligheter for tro og livssyn i morgendagens Norge».

Prost i Arendal Kolbjørn Lystad Gunnarson, Josef Hæier som representant fra det muslimske samfunn , og Marianne Løge fra Human-Etisk forbund inviterer til en åpen dialog.

Hvordan bevare egen tro eller livssyn og samtidig være en del av et helhetlig samfunn? Hvor går våre grenser for hva vi «tåler» fra andre tros og livssyn? Og bør vi strekke toleransen vår lenger?

Tid: fredag 18. august kl 14:00
Sted: Kafe Katedral
Se arrangementet på Facebook


Besøk oss på stand!

På standen vår kan du komme og få svar på spørsmål  om Humanistisk navnefest, konfirmasjon, vigsel eller gravferd, eller bare slå av en prat om humanisme og Human-Etisk forbund.

Du finner standen vår i gågata i år. Her står vi ved siden av Den norske kirke.

Kom innom på en kopp kaffe og en prat =)