Hopp til hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål om konfirmasjon i AkershusHumanistisk konfirmasjon er et kurs i livssyn og etikk, med en høytidelig avsluttende seremoni. Kurs og seremoni er på et humanistisk grunnlag.

Kan jeg bytte kurs etter påmelding?


Nei, i utgangspunktet ikke, så sørg for å velge riktig kurs!

Ved helt spesielle tilfeller kan vi bistå, men dette er altså unntaksvis. Hvis konfirmanten vil være på gruppe sammen venner, må foresatte koordinere dette selv ved påmelding. Kursbytte medfører også seremonibytte.

På noen av kursene (men ikke alle) vil det være mulig å sette seg på venteliste, men da må du også velge et annet alternativ som du har mulighet til å gå på.

Hvordan fungerer ventelister?


Noen av kursene har mulighet for ventelister.

Vi gjør imidlertid oppmerksom på at det er få avmeldinger på våre kurs. Konfirmanten må uansett velge ett kurs på andrevalget som konfirmanten har mulighet til å delta på.

Det er ikke nødvendig å ta kontakt angående ventelister, da vi kontakter dere dersom det dukker opp en ledig plass. Dere kan bare stå på venteliste til ett kurs.

Kan jeg velge en annen seremoni?


Nei. Seremonien følger kurset. Sørg for at seremonidatoen passer når du velger kurs.

Hva mener dere med obligatorisk oppmøte?


Konfirmasjonskurset er kort, og for å få mest mulig ut av kurset må konfirmanten stille alle kveldene.

Fravær på grunn av sykdom må meldes så fort som mulig av foresatt. Fravær grunnet andre fritidsaktiviteter godkjennes sjelden, og bare i helt spesielle tilfeller. 

Hva betyr det at jeg reserverer gjesteplasser?


Det er et begrenset antall gjesteplasser. Normalt vil konfirmanten få minst 10 gjesteplasser på seremonien, men ved særskilte omstendigheter kan det bli begrenset med gjesteplasser.

Dersom dere legger inn et høyere ønske enn 10, får dere tilbakemelding et par måneder før seremonien om den endelige fordelingen av plasser. Vi setter pris på om dere sier ifra dersom dere ikke har behov for alle 10 (ved å sette et lavere ønske), slik at plassene kan fordeles.

Antallet gjesteplasser vi kan dele ut varierer fra seremoni til seremoni, men er sjelden mye mer enn 10 per konfirmant.

Har vi mulighet til å gjøre om på gjesteplassønsket etter denne påmeldingen?

Ja, dere mulighet til å justere ønsket antall gjesteplasser noen måneder før seremonien.

Hva skjer dersom jeg melder meg av?


Ved avmelding etter påmeldingsfristens utløp 1. oktober og frem til 31. desember refunderes hele den innbetalte kursavgiften minus et administrasjonsgebyr på 500 kroner.

Mellom 1. januar og frem til kursstart refunderes halvparten av ordinær kursavgift, men ikke eventuell tilleggsavgift. Etter at kurset har startet er det ingen refusjon.

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send da gjerne en e-post til akershus.konfirmasjon@human.no så svarer vi deg så fort vi kan.

Du kan også ringe vårt kontor mandag-fredag mellom kl. 09.00 – 15.00 på telefon 23 15 60 60.