Hopp til hovedinnhold

Darwindagen

Human-Etisk Forbund, Ullensaker-Nannestad Lokallag ønsker å markere Charles Darwin sin fødselsdag med et foredrag av Erik Tunstad
Herredshuset på Jessheim A Arrangement

Erik Tunstad har skrevet Darwins teori - evolusjon gjennom 400 år. Erik Tunstad vil fortelle om Darwins teori, menneskets evolusjon og han vil vise bilder fra sine reiser i regnskogen på Borneo og Ny Guinea. I sin siste bok Evolusjon - basert på en sann historie fra 2015 utfordrer han oss: I Norge kan man anse seg som dannet uten å ha den fjerneste innsikt i sentrale naturfaglige emner. Kanskje kommer han inn på - kulturell evolusjon, - intelligens som seksuell seleksjon, -og er vi smarte fordi smart er sexy?

Evolusjonsteorien ble utviklet av Charles Darwin på 1800 tallet og har siden blitt forbedret av tusener av forskere slik at den idag fremstår som vitenskapens best dokumenterte teorier. Vi ønsker å markere Darwins bidrag til evolusjonsbiologien. Hans bok om Artenes opprinnelse utløste voldsom debatt da den kom ut og anmelderne gjorde seg lystige tanker på at menneskene skulle stamme fra apene. Darwins forklaring på evolusjonære endringer var banebrytende, og boka ble utsolgt samme dag som den ble publisert. Fortsatt i dag skal det være 10% av Norges befolkning og 25% av befolkningen i USA som ikke vil godta Darwins teorier. Vårt ønske er at Darwin-dagen kan bli en årlig anledning til å tilby gode foredrag om naturvitenskap og livet på jorda. I en verden med store miljøutfordringer er det viktig med kunnskap, møt frem og få litt dannelse i naturfag.