Hopp til hovedinnhold

Reisen til Tyva – sjamanenes rike

Human Etisk Forbund i Risør inviterer til foredrag med forfatteren MiRee Abrahamsen. «Reisen til Tyva – sjamanenes rike» Onsdag 22. januar 2020 kl. 1900 – 2000 i litteraturrommet, Risør bibliotek.
A Arrangement

MiRee Abrahamsen, forfatter og billedkunstner holder foredrag med bilder om tema fra boken, Sjamanen i stjerneregn – en reise til Asias sentrum (2019). Boken beskriver en personlig reise til Tyva-republikken i Sibir, hvor målet er å utforske sjamanismen. I Tyva er den en av tre offisielle religioner, men - hvem er sjamanene, hvorfor har sjamanismen så bred appell, og hvordan arter trosretningen seg i praksis? Abrahamsen forteller bl.a. fra reisen, beskriver paradoksene og oppdagelsene hun gjorde, og viser hvorfor folk mener sjamanisme og nyåndelighet har relevans.

Abrahamsens tre siste bøker (Det ville østen, Nød hjelp og Sjamanen i stjerneregn) ligger i skjæringspunktet sakprosa/skjønnlitteratur. Med utgangspunkt i reiser til fjerne steder og kulturer, tar hun opp store spørsmål som berører etiske problemstillinger de fleste vil kjenne seg igjen i, og diskuterer dette gjennom portretter av folk og steder. Abrahamsens bøker har fått svært gode kritikker.

Åpent for spørsmål etter foredraget. Signering av bøker

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!