Hopp til hovedinnhold

Årsmøte og foredrag i Tvedestrand lokallag

Tvedestrand lokallag ønsker velkommen til årsmøte og foredrag om "Den ateistiske fare" mandag 10. februar kl 19:00 på Ankerplassen, Tvedestrand Fjordhotell.
M Møte

På dagsorden står vanlige årsmøtesaker med gjennomgang av årsmelding, regnskap og valg.

Før årsmøtet blir det foredrag ved Ludvig Bø og "Den ateistiske fare"

I år har Freedom of thought-rapporten lagt særlig vekt på spørsmålet om hvordan det er å være ateist rundt omkring i verden, se artikkel i Fri Tanke 

Ludvig Bø gir et innblikk i hva rapporten sier om retten til frihet fra religion og se på hvordan Norge, og vesten, stiller seg i forhold til resten av verden.

Vi hører ofte om kampen for religionsfrihet og hvor ille det er å være en religiøs minoritet i mange land. Det som ofte ikke kommer tydelig nok fram i slike sammenhenger er hvor hvordan ateister, religionsløse, blir behandlet. Mange av har sikkert hørt at moralen er gudegitt, og det beviser at ateister mangler et moralsk kompass til å påvirke handlingsmønsteret sitt. Kampen mot ateistene er derfor en kamp som kan samle omtrent alle religiøse. Hvordan er det da å være ateist rundt omkring i verden?

Om Ludvig Bø:

Ludvig Bø har en mastergrad i religionsvitenskap fra NTNU Trondheim med fokus på vestlig ekstremisme og radikalisering. Han har erfaring som foredragsholder og skribent. Ludvig jobber for tiden som praktikant hos Human-Etisk Forbund

Etter foredraget  blir det mat før det formelle årsmøtet starter. Det er fint om du tar kontakt med Line Mørch på epost av hensyn til matbestilling.   Alle medlemmer velkomne.