Hopp til hovedinnhold

Rekordmange konfirmanter ble feiret på Lyngmyr

Aldri før har så mange ungdommer valgt humanistisk konfirmasjon i Tvedestrand, og aulaen på Lyngmyr måtte tas i bruk for å gi plass til 300 familiemedlemmer og venner som ville overvære feiringen av ungdommene etter gjennomgått konfirmantkurs.
Skrevet av Tore Ellingsen med HEF Tvedestrand Nyheter Agder

20 festkledde ungdommer fra Tvedestrand, Vegårshei og Åmli var midtpunktet da de startet høytideligheten med å komme inn til tonene fra Rolf Løvlands «Celebration» og satte seg på første rad. Leder i Tvedestrand lokallag av Human-Etisk Forbund (HEF), Line Mørch, kunne ønske både de spente konfirmantene og deres familier og venner velkommen til årets konfirmasjon. Det var den største  i Tvedestrand, og for første gang, arrangert på et annet sted enn  Tvedestrand rådhus, som  i år ble for lite.

De dyktige danserne Anna Agathe Güttrup Kvifte og Veronica Andreassen viste et flott nummer på scenen, før Guri Idsøe Viken, bosatt på Sandøya og blant annet en synlig samfunnsdebattant og skribent, holdt talen til de unge.

Dere skal gjennom mye, det blir både opp-og nedturer, og om dere feiler av og til, er det også en del av livet. Det lærer dere av 

Viken la til at det å være seg selv og være trygg på det, er grunnleggende. Hun var også imponert over ungdommens engasjement, særlig nå med klimastreiker og oppfordret til å fortsette opprøret og ikke høre på de voksne som vil fortelle ungdommen hva de skal mene.

Symre Johanne Aargaard og Elena Løland Andersen holdt hilsenen fra konfirmantene og fortalte at de hadde lært mye på kurskveldene sammen med kursleder Hege Skaali Løvdal. Men størst inntrykk gjorde nok rollespillet «For nasjonen» på Hove om livet i en diktaturstat.

Konfirmantene leste opp Menneskerettighetene før de fikk utdelt kursbevisene og med utmarsj til «Windancer», også den av Rolf Løvland, kunne de fortsette festdagen med venner og familie i godt bunadsvær.

Et fast knippe musikere; Anne Vik på fløyte, Jürgen Milkereit, gitar og tromme, Solveig Smith, klaver og Tamara Kaarup, sang, bidro med alle musikalske innslag også denne gangen, og Sverre Tobias Dukene hadde ansvaret for lyden, slik han har hatt mange ganger før.