Hopp til hovedinnhold

PressesiderPressekontakter, bilder og informasjon til pressen.

Pressebilder av talspersoner, seremonier og mer finner du i vårt bildegalleri på Flickr. Alle bildene kan benyttes fritt til redaksjonell omtale.

Pressekontakter

Trond-Enger.jpg

Trond Enger

Generalsekretær 908 51 055
Marit-Oimoen2.jpg

Marit Øimoen

Kommunikasjonssjef 900 60 402
Thea Skyvulstad.jpg

Thea Skyvulstad

Kommunikasjonsrådgiver 900 73 404

HEF i media

Paranoide tendenser i Vårt Land

: Lovforslag mot forkynnelse i skolen! Kan det være et ledd i myndighetenes plan om å renske samfunnet for religion? Røpet ikke kunnskapsminister Guri Melby seg da hun først bare nevnte religiøs forkynnelse? Det må jo bety at hun ser gjennom fingrene med sekulær forkynnelse. Som igjen må bety at det er religionen regjeringen vil til livs.

NRK skal informere, ikke misjonere

: Ja takk, til journalistiske programmer om religion og religiøse hendelser. Forkynnelsen NRK sender gjennom andakter og gudstjenester, mener vi derimot ikke har noe i en allmennkringkastning å gjøre

Nietzsche – også for jenter!

: Som mange andre har studenthumanist Else Werring i ungdommen erfart Nietzsches dansende, lattermilde sinna-trøst som en amors pil rett i hjerterota. I podkasten «Kristopher og Einar leser Nietzsche», kan jenter får inntrykk av at Nietzsche ikke er for dem, hvilket gjør Else en smule irritert!

Kirkevalg forstyrrer offentlige valg

: Kommunevalget i 2019 bør bli siste gang et internt valg i Den norske kirke foregår samtidig med et offentlig, politisk valg. En slik forstyrrende sammenblanding hører ikke hjemme i det moderne norske demokratiet.

Ja til inkluderende julefeiringer i skolen

: Skoleklasser splittes i forbindelse med avslutninger før ferier. Human-Etisk Forbund ønsker at barn skal oppleve inkludering og fellesskap i skolehverdagen. Da må forkynnelse i skoletiden opphøre.

Dialog motvirker polarisering

: Dialog er konfliktdempende og forebygger polarisering, men god dialog er krevende.

Utredning om aktiv dødshjelp etterlyses

: NRK har den siste tiden latt oss få del i opplevelsene til familier som har reist til Sveits for å la sine kjære få hjelp til å dø. Felles for disse pasientene er at de har hatt såkalte terminale sykdommer der utfallet er døden.

Aftenposten ødelegger i kampen mot falske nyheter

: Forrige helg gjorde Aftenposten det de avstod fra i mai i år: lot vitenskapsfornekterne bak «Folkets strålevern» brette sin falske informasjon over en helside i lørdagsavisen. Som redaktørstyrt medium kan ikke Aftenposten skyve ytringsfrihetsargumentet foran seg.
Se alle