Hopp til hovedinnhold

Rekordmange innmeldinger i Human-Etisk Forbund

Allerede i oktober overgikk vi forrige rekord for innmeldinger på ett år*. Over 7700 humanister har valgt å bli medlem så langt i år - nå håper vi at trenden skal fortsette.
Nyheter

– Vi er kjempeglade for alle som nå melder seg inn. Bare den siste uka har over 700 humanister tatt et standpunkt ved å organisere seg hos oss, sier Trond Enger, generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

I samme uke i 2020 hadde vi 139 innmeldinger. Det tilsvarer en økning på nesten 400 prosent.

Gratis medlemskap

– Vi gikk nylig ut med en veldig god nyhet; nå er det gratis å være medlem. Det har nok fått mange til å endelig ta et aktivt valg om å bli med i Human-Etisk Forbund - for øvrig verdens største humanistorganisasjon, forteller Enger og understreker:

– At flere velger å organisere seg, er den beste motivasjon vi kan få i arbeidet for humanistiske verdier som likeverd, ytringsfrihet, fellesskap, dialog og et livssynsåpent samfunn i en sekulær stat. Verdiene er under press flere steder i Europa og verden for øvrig, og vi er heller ikke immune i Norge.

– Som samfunnsaktør står vi sterkere jo flere vi er, så dette er virkelig en seiersdag for humanismen!

- Trond Enger, generalsekretær

Mange tror de er medlem, uten å være det

Undersøkelser viser at så mange som 330.000 nordmenn tror de er medlem i Human-Etisk Forbund. Dette utgjør ca 200.000 flere enn det faktiske medlemstallet på 104 600. Enger tror at mange av dem som tror de er medlem, konfirmerte seg humanistisk (tidligere borgerlig) en gang i tiden:

– Det er mange som tror at de blir medlem i Human-Etisk Forbund når de konfirmerer seg. Men sånn er det ikke; å melde seg inn hos oss er et aktivt valg.

Bli medlem hos oss du også. Medlemskap er gratis! 

*Innmeldingsrekorden som er slått, var på 7600 innmeldinger i hele 2019.