Hopp til hovedinnhold

Lokallag sikrer medlemskap i HI for fire humanistorganisasjoner

En sterk og handlekraftig global humanistbevegelse er ett av hovedmålene for Human-Etisk Forbunds internasjonale arbeid.

I februar mottok Human-Etisk Forbund en forespørsel fra vår internasjonale paraplyorganisasjon Humanists International, hvor de fortalte at Covid-19 situasjonen har gjort at mange mindre humanistorganisasjoner, særlig i sør, har problemer med å betale medlemskontingenten.

Takket være Hamar, Oslo og Tromsø lokallag kan nå fire afrikanske humanistorganisasjoner fortsette medlemskapet i Humanists International i 2021. Dette er Humanists & Atheists of Zambia, Atheists in Kenya Society, Kenya Humanist Association og Humanists in Northern Uganda.

- En sterk global humanistbevegelse med aktive nasjonale organisasjoner på alle kontinent har større gjennomslagskraft på den internasjonale arenaen, forteller internasjonalt fagansvarlig Ina Mossin. Et av hovedmålene for Human-Etisk Forbund er en sterk og handlekraftig humanistbevegelse. 

Som en stor og ressurssterk humanistorganisasjon har Human-Etisk Forbund et selvstendig ansvar for å bidra med faglig og organisatorisk støtte til søsterorganisasjoner i andre land. Medlemskap i Humanists International gir tilgang til det globale humanistfellesskapet, samt organisatoriske og faglige ressurser, noe som er svært verdifullt for mange mindre organisasjoner. 

Tusen takk til Hamar, Oslo og Tromsø lokallag!