Hopp til hovedinnhold

Allerede 11 000 humanistiske konfirmanter

Vi gleder oss over at så mange konfirmanter har valgt humanistisk, og vi har selvfølgelig plass til flere! Påmeldingen til konfirmasjon 2022 er åpen frem til 1. oktober.
Nyheter Konfirmasjon

Det er over en måned igjen til påmeldingsfristen går ut for Humanistisk konfirmasjon i 2022 - og så langt er godt over 11 000 ungdommer påmeldt.

Rekordantall humanistiske konfirmanter

I 2021 ble til sammen 13 416 ungdommer konfirmert av Human-Etisk Forbund. Det tilsvarer 23% av alle 15-åringer i Norge. Det er en økning på over 3% fra året før.

trond 250px.jpgTrond Enger er generalsekretær i Human-Etisk Forbund.

–  Antall ungdommer som velger Humanistisk konfirmasjon øker for hvert år. De siste tre årene har vært rekordår, noe vi er svært glade for, sier generalsekretær Trond Enger.

Humanistisk konfirmasjon er en mulighet for unge til å finne ut av hva de står for, og hva som er viktig for dem. Det gjør de gjennom et kurs, som blant annet tar opp temaene humanisme, identitet og kritisk tenkning. Kursene er tilgjengelig for unge i hele landet, og i løpet av 2022 skal det holdes over 1000 kurs i Norge. 

–  Det siste året har vi økt kapasiteten, med flere kurs på landsbasis. Et gledelig tegn på at tilbudet er mer etterspurt. Det er gøy å se at så mange unge ønsker å bruke tiden sin på å diskutere og undre seg over store spørsmål, sier Enger.

En av de store dagene i livet

Den dagen man konfirmerer seg er en festdag, og mange husker konfirmasjonsdagen sin resten av livet. Alle humanistiske konfirmanter blir feiret med en høytidelig seremoni i et flott lokale. Familie og venner er gjester i seremonien, som består av taler, musikk, kulturinnslag og overrekelse av kursbevis. 

 

Mange husker konfirmasjonsdagen sin resten av livet.

 

konfirmasjonsseremoni3.jpgEn konfirmant får kursbevis og rose av sin kursleder i Oslo rådhus.

 

Friheten til å velge

I dag er friheten til å velge konfirmasjonstilbud godt forankret i Norge.
–  Konfirmasjon er for mange ungdommer et av de første betydelige verdivalgene. Derfor er vi glade for å kunne tilby et kurs og en seremoni som stadig flere unge opplever at de står inne for, sier Enger.

Humanistisk konfirmasjon vektlegger bekreftelsen av egne meninger og verdier. Samtidig er konfirmasjonstiden en mulighet til å få en sak belyst fra flere sider.

–  Humanistiske konfirmasjonskurs er en plattform hvor refleksjon rundt unges tanker og ideer står i fokus. Det er rom for å både være enige og uenige om livets store spørsmål. Våre kursledere legger til rette for meningsfulle diskusjoner med kritisk tenkning som rettesnor, avslutter Enger.

Konfirmasjonskurs-i-Arendal-HEF-00904.JPGKonfirmantene samles i ring når de snakker om ulike temaer på kurs.