Hopp til hovedinnhold

Adskilt av korona – gjenforent i en Humanistisk vielse

Korona holdt June og Clay adskilt i 8 måneder. Paret fra Nord-Norge og South-Carolina har jobbet hardere enn mange for å få lov til å gifte seg.
Nyheter Vigsel

Det var en kald novemberkveld i 2018 da June Mikkelsen og Clay Armstrong møtte hverandre for første gang. Clay var utsendt fra US Marines til Nord-Norge. Det oppsto kjærlighet på en tradisjonell spark på Setermoen. Bryllupet skulle stå i mai 2020, men slik ble det ikke.

Jobbet målrettet for gjenforening

June og Clay med vigsler.jpgJune og Clay ble viet i en intim seremoni, av vigsler Gunnar Albrigtsen. Foto: Westgård foto.

På grunn av innreiserestriksjoner knyttet til koronapandemien, fikk ikke Clay komme inn i Norge til bryllupet. Paret jobbet lenge målrettet for å få kontakt med politikere og andre relevante personer, slik at de kunne gjenforenes. De mobiliserte ved å legge press på media, og gjennom Facebook-gruppen «Oss med kjærester og familie i utlandet under Covid-19». June forteller at de opplevde det som særlig urettferdig at regjeringen åpnet for turisme og svenskehandel, men ikke for gjenforening med familie og kjærester.

– Det var utrolig trist da vi innså at det ikke kunne bli bryllup i mai. Vi er vant til å være separert i og med at vi har bodd på hver vår side av jordkloden. Men det har vært belastende og en påkjenning å leve i usikkerhet så lenge, sier June.

Lettelsen var stor da regjeringen, 10. juli, kunngjorde at kjærester og familiemedlemmer fra hele verden kunne komme inn i Norge. Samme måned landet Clay på norsk jord.

Kan endelig starte livet sammen

22. august sto en liten og personlig Humanistisk vielse i folkeparken i Tromsø. Junes barn, forlovere og en god venn var de eneste som var til stede. Bruremarsj fra Lødingen satte stemningen.

June elsker at Clay er så opptatt av at de rundt han skal ha det bra.
– Han er villig til å ofre mye av sin egen lykke for at mennesker rundt han skal ha det godt, sier June.

– June har god sans for humor, og så er hun hardtarbeidende og engasjert. Det elsker jeg ved henne, sier Clay.

Vissheten om at de ikke kan bli separert igjen har vært det viktigste for paret.
– Festen blir holdt senere når situasjonen tillater det, og når Clays familie og venner kan komme fra USA. Det viktigste er at vi har hverandre og at vi endelig kan starte livet sammen med mange flotte og minnerike eventyr, avslutter de nygifte.

 

June og Clay_ svarthvitt komprimert.jpgUovervinnelig kjærlighet: June og Clay fikk hverandre til slutt etter å ha vært adskilt i 8 måneder. Foto: Westgård foto.