Hopp til hovedinnhold

Medlemsrekord: Magdalena er medlem nr 100 000

2020 markerer en milepæl for Human-Etisk Forbund. Aldri har vi vært så mange organiserte humanister i Norge. Magdalena Halås (36) fra Jessheim sto bak innmeldingen som sendte oss inn i jublende rekordstemning!
Nyheter Medlemskap

– Jeg håper at jeg ved å være medlem i Human-Etisk Forbund får muligheten til å påvirke verden litt mer, sier Magdalena når vi spør henne om hvorfor hun meldte seg inn i forbundet. Medlem nr 100 000 jobber som spesialpedagog i Ullensaker kommune, hvor hun også bor sammen med sønnen sin og to katter.

Det internasjonale arbeidet er viktig

Magdalena kommer fra Polen og den siste tiden har hun vært veldig bekymret for utviklingen i hjemlandet.
– Det skremmer meg at den polske staten kan tvinge kvinner til å føde barn som er alvorlig skadet. Det faktum at det også snakkes om å forby seksualundervisning og vanskeliggjøre tilgangen til prevensjon og angrepiller, er forferdelig. 

Jeg håper at jeg ved å være medlem i Human-Etisk Forbund får muligheten til å påvirke verden litt mer.

Bøker fra Humanist Forlag.jpgMagdalena vant denne bokpakken fra Humanist Forlag da hun ble medlem nr. 100 000.

Magdalena forteller at Human-Etisk Forbunds engasjement for kvinner i Polen var en av grunnene til at hun meldte seg inn. Human-Etisk Forbund og den internasjonale humanistbevegelsen støtter polske kvinner i kampen for å kunne bestemme over egen kropp og eget liv. Forrige uke sendte vi et brev til utenriksministeren der vi ber Utenriksdepartementet gi tydelig beskjed til polske myndigheter om at Norge mener begrensningene av kvinners rettigheter er uakseptable.

– Jeg vil at folk skal respektere hverandre og naturen, uansett hvor de kommer fra, hva de tror på, hvem de elsker og hvilke livsvalg de tar. Vi er jo alle mennesker, sier Magdalena om sitt livssyn. Tanker og meninger som går hånd i hånd med det humanistiske livssynet.

Over halvparten av Norges befolkning har et humanistisk livssyn

Generalsekretær Trond Enger tror veldig mange flere enn dagens 100.000 medlemmer hører hjemme i Human-Etisk Forbund. Trond-Enger_mai2018_sirkel.jpgTrond Enger er generalsekretær i Human-Etisk Forbund. Han er stolt over at vi har blitt 100 000 medlemmer!

– Vi har jobbet hardt og målrettet for å få flere humanister til å bli medlemmer, forteller generalsekretæren.

Han mener økningen i antall medlemmer speiler den generelle samfunnsutviklingen. Over halvparten av Norges befolkning har nemlig et humanistisk livssyn uten gudstro.

– Mange opplever at en organisasjon som representerer deres grunnverdier i livet gir tilhørighet, mening og forankring. Troende har dette fellesskapet i religionen sin. Vi deler ikke det å tro, men vi deler behovet for et livssyn å identifisere oss med, sier Enger.

Human-Etisk Forbund er glade for å få mulighet til å være en enda sterkere stemme for humanister i Norge.

Hva med deg? Er du en humanist som ønsker å styrke menneskerettighetene, ytringsfriheten og likeverdet ? Meld deg inn!