Hopp til hovedinnhold

Kjære konfirmant!

I dag skulle du egentlig ha stått opp og tenkt "dette er min dag". Du skulle ha kledd deg i ditt fineste tøy, og stylet håret etter beste evne. Kanskje du hadde vært litt nervøs fordi du skulle lese dikt, spille musikk eller holde tale i seremonien.
Skrevet av Marit-Elisabeth Wernberg – kursansvarlig Voss Nyheter Konfirmasjon

Dette innlegget ble opprinnelig publisert på Facebook 09.mai av Marit-Elisabeth Wernberg, til konfirmantene i Voss

voss kursansvarlig.jpgMarit-Elisabeth Wernberg er kursansvarlig i Voss. Eller bare fordi du visste at en hel sal med mennesker skulle se på deg. Og kanskje du fortsatt tenkte på hva du skulle si når alle dine kjære og nære var samlet rundt festbordet litt senere på dagen, for å feire deg.

Vi som er kursledere og konfirmasjonsansvarlig ville også ha våknet med litt nerver, og tenkt på alt som måtte på plass i seremonilokalet. Lyd, lys, programblader, står stolene riktig på scena, er musikere og taler på vei? Hvilken konfirmant vil komme for seint i år? ;)

Vi ville nok kastet i oss litt frokost, fått på oss bunaden raskest mulig, og hastet avgårde til seremonilokalet for å komme i mål før seremonien skulle starte. Og så ville vi ha sett dere konfirmanter komme, en etter en, til seremonilokalet. Så vakre og flotte i de nye dressene, kjolene og bunadene. Med stjerner i øynene og spente på om dagen ville bli like fin som du hadde sett for deg.

Vel, det ble ikke helt slik, og kanskje du tenkte på det da du våknet i dag. Men går alt etter planen vil denne dagen komme, bare litt senere i år. Sakte, men sikkert åpnes samfunnet opp litt etter litt. Så må vi alle fortsette å følge de reglene som er om antall mennesker samlet, avstand og hygiene, slik at sjansen for at vi kan få gjennomføre ny konfirmasjonseremoni til høsten, øker litt mer for hver dag som går. Ved å holde deg til reglene er du selv med på å påvirke dette.

Du tenker kanskje at lille meg ikke kan utrette en forskjell, men lille du er en del av en større helhet og er like viktig som alle andre. Og er det en ting vi i Human-Etisk Forbund ønsker at du skal sitte igjen med etter denne konfirmasjonstiden, er det nettopp dette med å skjønne at DU kan gjøre en forskjell. Vi har alle ansvar for våre handlinger og valg, og vi må sammen med andre jobbe for det felles beste.

Kos deg i dag, kanskje spis en is og ha en liten minifeiring av deg selv. Ikke som konfirmant, men som et menneske som tar ansvar for sine handlinger.

Du er viktig.